Dinamo je u prednosti nad Hajdukom

POSLJEDNJIH se dana između dva naša najtrofejnija kluba lome koplja oko povratnika, a sudeći prema statistici, Dinamo je u odnosu na Hajduk u velikoj prednosti.

Stigli su Zoran Mamić, Silivio Marić i Eddy Bosnar, pa Hajduk zasad zaostaje, no vrati li se Pletikosa, "Bili" bi mogli opet biti u borbi za vrh.

Prema dosadašnjim situacijama, povratak nekog igrača iz inozemstva objašnjava se njegovom lošom formom, no činjenica je da su gotovo svi povratnici svojim klubovima donijeli prevagu.

U velikoj većini slučajeva iskusni inozemci svojim su povratnim klubovima donosili trofeje; Silvio Marić i Igor Cvitanović uspjeli su u Maksimiru, a Tomo Erceg i Dumitru Mitu pehar Kupa osvojili su na Kantridi. Milan Rapaić je također Hajduku priskrbio Kup, a sebi mjesto u reprezentaciji.

Stoga ne čudi što naši klubovi rado posežu za povratnicima koji gotovo sigurno znače osvajanje trofeja, stoji u 24sata.

Hajdukov trener Ćiro Blažević nije propustio dati svoju izjavu o ovim statističkim podacima, koji njegov Hajduk bacaju iza Dinamovih leđa unatoč rezultatskom debaklu "Modrih" u protekloj sezoni.

"Svi mi govore kako je došao Silvio Marić, ali iako znam da je to lijepo, on neće biti glavni igrač Dinama kako ga uporno predstavljaju. Ima tu i jačih karika." – rekao je Ćiro, te dodao: "Da Silva je najjači njihov adut, a Bošnjak me demantirao. Ali moram naglasiti da oni nisu bolji od Kranjčara. Dinamo jednostavno nema igrača poput Kranjčara!".

Je li se Ćiro samo tješi, ili zaista misli kako na Kranjčaru može graditi svoju koncepciju, posebice što prema ugovoru Vejić i Blatnjak mogu otići kad požele, ostaje nam vidjeti.

No, sigurno je kako Ercega neće čekati. Razlog tome je Ćirin ponos koji mu ne dopušta da prvog strijelca minulog prvenstva primi u momčad tek ukoliko on ne realizira transfer u Južnu Koreju.

Zaključimo kako se ipak mnogo tekstova o Dinamu bazira na razmišljanjima aktualnog stratega "Bilih".

"Moram priznati da jal i nije velik kad se uzme u obzir činjenica da je Hajduk prošle godine bio prvi, a Dinamo sedmi. U Zagrebu su dosta suzdržani što im zaista ide na čast."- izjavio je Ćiro za Sportske Novosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara