Dinamo ne pušta igrače u reprezentaciju?

NAJAVLJENI međunarodni turnir u Hong Kongu, na koji izbornik Kranjčar vodi dobar dio Dinamove momčadi, u Maksimirskoj 128 nisu prihvatili s oduševljenjem. Dinamo će u pripreme uložiti čak 200 tisuća eura i voljeli bi ih maksimalno iskoristiti te se pripremiti za nastupe u Europi.

Dinamov trener Josip Kuže je nedavno kazao kako nije oduševljen s činjenicom da će mu izbornik uzeti "polovicu sastava" u periodu kada želi pripremiti momčad za ljeto i europske ispite.

Na njega se nadovezao i Zdravko Mamić, koji je kazao kako mu izbornik pokušava uništiti pripreme s reprezentativnim turnirom u Hong Kongu, navodeći kako od tog turnira HNS ima isključivo komercionalnu korist.

Kakvo je službeno stajalište kluba, doznali smo od Siniše Jagodića, člana Uprave zaduženog za odnose s javnošću.

"Dinamo ulaže napore kako bi organizirao dobre pripreme te da spremno uđemo u drugi dio prvenstva. Naravno, osim toga želimo se što bolje pripremiti za Europu." - izjavio je Jagodić za Index.

U Makimirskoj 128 upozoravaju kako su do njihovi igrači četiri puta imali reprezentativne obaveze te nisu mogli uigravati taktiku, tako da se predstojeće pripreme vrlo bitne kako bi se nadoknadilo ono što je time eventualno izgubljeno.

"Dinamo je uložio 200 tisuća eura u pripreme i one neće ispuniti svrhu ako na njima neće biti okosnica momčadi. Termin utakmice u Hong Kongu naknadno je ubačen u raspored." - izjavio je Jagodić te dodao kako će gostovanje u Hong Kongu imati više komercijalni aspekt.

Kako velik dio standardnih reprezentativaca neće moći zaigrati u Hong Kongu, vjeruje se da će izbornik Kranjčar pozvati većinu igrača iz hrvatske lige, iako popis još uvijek nije objavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo na pripreme kreće 14. siječnja kada odlaze u španjolski gradić Oliva, pokraj Valencije, gdje će boraviti do 29. siječnja.

Drugog dana veljače nogometaši vodeće momčadi na ljestvici HNL-a otputovat će u Tursku Antalayu, na drugi dio zimskih priprema.

S obzirom da je za vrijeme ljetnih priprema Dinamo igrao s atraktivnim protivnicima, među kojima su bili Pršini Glasgow Rangersi i francuski Auxerre, i ovoga puta će se inzistirati na igranju s jakim klubovima.

"U svakom slučaju, inzistirat ćemo na jačim protivnicima kako bi vidjeli kakvo je pravo stanje stvari i kako se Dinamo može nositi s jakim suparnicima." - zaključio je Jagodić.

Iz HNS-a doznajemo kako će na turniru u Hong Kongu igrati četiri reprezentacije. Uz domaćine, bit će Koreja, Danska i Hrvatska. Svaka reprezentacija igrat će dvije utakmice. Hrvatska će prvu utakmicu igrati s Korejom, a drugi par će biti Hong Kong i Danska. Pobjednici će igrati za prvo mjesto, a poraženi za treće.

"Trebamo prvo pričekati popis koji će objaviti izbornik kako bi mogli znati o kojim igračima se radi. Ne treba ništa prejudicirati." - kazao nam je glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara