Dinamo ne želi Mikića, ali traži da potpiše novi ugovor?

Dinamo ne želi Mikića, ali traži da potpiše novi ugovor?

MIHAEL MIKIĆ koji je u prvoj momčadi Dinama proveo šest godina, čini se, uskoro odlazi iz Dinama. Naime, Mikićevo ime se ne nalazi na popisu igrača koji će 12. siječnja otputovati na zimski dio priprema.

Vjesnik piše da vijest o odlasku Mikića nije iznenađujuća jer su u zadnje vrijeme sve češća medijska prepucavanja između igrača i njegovih poslodavaca.

Dok se momčad Modrih bude zajedno pripremala za proljetnu sezonu, Mikiću je kub osigurao individualno treniranje na umjetnoj travi podno južne tribine maksimirskog stadiona, a bude li želio dobit će i posebnog trenera.

U Maksimiru tvrde da je Mikić suspendirao sam sebe, grubim i neopreznim riječima kakvima se u javnosti koristio opisujući klub i klupske čelnike. Mikić je, između ostalog, Dinamo opisivao kao seljačku radnu zadrugu, balkanizam i seljacizam...

Vjesnik doznaje da su Mikićeve neukusne izjave samo povod za suspenziju, a da je pravi razlog Mikićevo odbijanje potpisa novog ugovora. Dinamo zapravo ne želi zadržati Mikića zbog njegove loše igre, ali inzistira na produljenju ugovora s tim istim igračem jer dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić ne želi odlazak igrača bez odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Mikić ipak ne potpiše novi ugovor, na ljeto će napustiti Maksimir bez ikakve odštete. Za Dinamo će to biti na gubitak, jer je u Mikića mnogo uložio.

 "Dinamo je Mikiću sve dao, cijelo vrijeme ovdje sjajno zarađuje, sredio je kuću u Bistri, kupio stančinu u Zagrebu... I sad nas, kad želimo s njim razgovarati, upućuje na svog menadžera!", ljutito je rekao Mamić.

Zanimljivo je da je Mamić sličan ultimatum postavio i Dumitruu Mituu. Mitu je obećao potpisati novi ugovor.


Tijekom posljednjih ljetnih priprema u Austriji Mikić i Edin Mujčin od klupskog su vodstva  zatražili smanjenje vlastitih ugovora za čak 50 posto. Tako  Mikićev ugovor vrijedan 120 tisuća eura po novom iznosi između 60.000 i 70.000 eura. Nakon Mikića  Mujčin je isto zatražio, pa je svojih 100.000 eura za iduću sezonu prepolovio na 50.000.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara