Dinamo od Varteksa traži stadion za euro utakmice

NEDAVNO je predsjednik Dinama Mirko Barišić medijima obznanio kako, s obzirom na postojeće stanje maksimirskog stadiona, čija bi nadogradnja prema nekim saznanjima trebala početi 1. svibnja, europske momčadi neće gostovati u Maksimiru čak dvije godine. Kao zasad jedina realna alternativa spominje se stadion NK Varteksa u Varaždinu.

S istim se opservacijama iz Turske javio i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, koji je bio nešto konkretniji od Barišića, ustvrdivši da za pomoć planira zamoliti susjede iz Varaždina.

U Varteksu o Mamićevim namjerama još uvijek nemaju nikakvih službenih saznanja, što nam je u razgovoru potvrdio i glasnogovornik kluba Aleksandar Grabarić.

"Mamić priča za sebe i za one koji ga slušaju. On je u takvoj financijskoj i logističkoj situaciji da mu je to dopušteno. U ovaj klubu, čiji sam ja glasnogovornik, nije stigao nikakav službeni upit niti priopćenje. Ako Mamić nešto kaže, a čini se da samo on zna što i kako govori, onda nas je trebao i kontaktirati." - odlučan je Grabarić.

"Mamić je puno pričao i o našima Leonu Benku i Nevenu Vukmanu, pa ste se i sami uvjerili da je priča završila i prije negoli je počela." - dodao je Varteksov glasnogovornik.

Dinamova alfa i omega, Zdravko Mamić, trenutno je s klubom na pripremama u turskoj Antalyji, odakle je, između ostalog poručio kako se nada da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić konačno ispuniti obećanje i 1. svibnja krenuti s završnim radovima na maksimirskom stadionu.


Radove bi trebala voditi jedna njemačka firma, no u Dinamu s imenima još uvijek ne žele izlaziti u javnost.

Milan Bandić i gradski oci prije otprilike dva tjedna ustvrdili su kako će dovršetak maksimirskog stadiona biti povjeren koncernu Alpine. Austrijsko-njemačka tvrtka namjerava uložiti 130 milijuna eura u stadion, a zauzvrat bi dobila koncesiju na 15 godina.

Kako su tada pisali neki mediji, tek kada je otkriveno da je Alpine umiješan u korupcijsku aferu oko gradnje Allianz Arene u Münchenu, gradski oci počeli su se ograđivati od posla.

Član Dinamove uprave zadužen za odnose s javnošću Siniša Jagodić je u razgovoru za Index kazao da se za sva pitanja o završetku gradnje Dinamovog  stadiona trebamo obratiti na adresu Grada.

"O kojoj se točno firmi radi, to trebate pitati Grad. Rok od dvije godine, za koliko bi gradnja trebala biti završena, nije fiksni rok. Stadion može biti gotov prije, ali i kasnije, stoga je teško govoriti koliko će dugo Dinamo domaće euro utakmice igrati na nekom drugom stadionu. Varaždin je tek jedna od opcija, u ovom momentu zadovoljava kriterije koje je postavila UEFA. Prema propisima, stadion ne smije biti udaljen od zračne luke više od 100 kilometara, tu su i neki infrastrukturni kriteriji koje varaždinski stadion trenutno zadovoljava. No, o tom potom,  to je samo jedna od opcija." - kazao je Jagodić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara