Dinamo ostao bez sponzora i 50 milijuna kuna

Dinamo ostao bez sponzora i 50 milijuna kuna

Tekst: I.G.
Foto: Cropix

U VRIJEME dok gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obećaje novac polufinalistu EBEL lige, u Dinamu se spremaju za crne dane.

Na sastanku Izvršnog odbora kluba došlo se do zaključka da sponzori aktualnom hrvatskom nogometnom prvaku duguju više od 40 milijuna kuna, pišu Sportske novosti. Neki od tih dugova traju i 18 mjeseci. Zdravko Mamić dugi je niz godina, unatoč neuspjesima kluba u europskim natjecanjima, mogao računati na izdašnu financijsku pomoć Grada i Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekinuti su ugovori s Turističkom zajednicom Zagreba i Holdingom, dvama najvećim sponzorima, i sada se Dinamo mora financirati isključivo prodajom igrača. To i ne bi trebao biti prevelik problem kada se zna da je klub od transfera Luke Modrića, Dudua, Ćorluke, Vukojevića, Pokrivača i ostalih igrača koje je prodao u protekle 3 godine, zaradio preko 70 milijuna eura. Novca u klubu ne bi trebalo nedostajati ako je barem polovica otišla u klupsku blagajnu.

Zanimljivo je što je prema zakonu Dinamo morao državi uplatiti PDV na iznos od 40 milijuna kuna koji nikada nije dobio. Klub s Maksimira tako je zapravo izgubio dodatnih 10 milijuna kuna kojima je kreditirao državu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara