Dinamo u Bruggeu: Hoto se provozao kočijom i najavio ih na Cvjetnom

Foto: Damir Krajač/Cropix

MODRA ekspedicija krenula je u upoznavanje čari predivnog belgijskog grada, kojem, poput Amsterdama i Sankt Peterburga, tepaju kako je "Venecija Sjevera". Naravno, na čelu kolone bio je Zdravko Mamić, ali nije zaostajao ni jedan bivši visoki klupski dužnosnik i vječni prijatelj kluba.

Tomislav Horvatinčić je pratio Dinamo diljem bivše države kao mecena i čovjek blizak klubu, a u vrijeme kad je Croatia bila Tuđmanova igračka, bio je direktor kluba. Kontroverzni biznismen voli prepričavati kako je pred rat u Banjoj Luci BBB-ima koji su prošli tretman srpskih pendreka, osigurao okrepu tako što je po cijelom gradu za njih kupovao ćevape i lepinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sigurno se (ne)popularni Hoto sjetio tih tegobnih vremena kada je danas sjeo na kočiju kojom je odjezdio sa središnjeg Markt trga, ali osim pristalica iz Orahovice koji su ponosno razvili zastavu, nije bilo navijača da ih galantni Horvatinčić ovaj put počasti barem belgijskim vaflima.

Poznato je kako mu poduzetnički nerv ne dopušta mirovanje čak ni kada nakratko ode od svojih velebnih projekata i tako mu se vožnja kočijom po centru flandrijskog bisera omilila do te mjere da je najavio kako će ih uskoro dovesti u Zagreb, točnije "njegov" Cvjetni trg.

Dok su belgijski konji u laganom panoramskom kasu prenosili vrijedni teret Dinamovih uglednika i navijača centrom grada, na Olympia stadionu su igrači u punom sprintu nizali krugove, i to oko trenera Halilhodžića, koji je nasred terena sjeo na stolicu dok su oko njega zujali njegovi puleni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara