Dinamo vs Elfborg: Biti ili ne biti

UZVRATNA utakmica prvog kola Kupa UEFA, koji Dinamo igra u protiv švedskog Elfborga u četvrtak, najvažnija je utakmica Dinama u dosadašnjem dijelu sezone.

Sačuvaju li "plavi" prednost od 2:0 iz Maksimira, prolaze u natjecanje po skupinama gdje su im zagarantirane najmanje četiri europske utakmice.

Uspiju li Šveđani napraviti veliki preokret, bio bi to definitivan krah ove sezone "atomskog" Dinama, u koji je Zdravko Mamić uložio milijune kupujući najbolje (iako bi neki dodali "i najrazvikanije") hrvatske nogometaše.

Iako trener Dinama Nenad Gračan tvrdi kako se u Borasu neće braniti, najavljena postava (Vasilj, Lučić, Ješe, Milinović, Poldrugač, Bošnjak. Agić, Mujčin, Pranjić, Karić i Da Silva) otkriva da će Gračan ipak ići na "ziherašku" opciju. Uzme li se u obzir koliko je naivnih golova Dinamo primio ove sezone, to bi se moglo pokazati kao opasan eksperiment.

Kapetan Dinamove momčadi u Borasu biti će Jasmin Agić, Niko Kranjčar početak utakmice dočekat će na klupi. U Dinamu tvrde da momčad diše kao jedan, rezultat je glavni prioriet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plavi" će svoju šansu tražiti u kontranapadima i brzini povratnika Da Silve, zbog maksimirske prednosti od 2:0 Šveđani će se ipak morati otvoriti puno više nego u prvoj utakmici.

Iz Elfsborga pak tvrde kako je preokret sasvim realna opcija, tvrde da su previše respektirali Dinamo u Maksimiru.

"Naša startna pozicija je perfektna, mi ne možemo izgubiti ništa, a Dinamo može sve." – optimističan je Lars Nilsson, najbliži suradnik trenera Elfborga, Magnusa Hagluda.

Utakmica Elfsborg – Dinamo počinje u 20h.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara