Dinamovci i dalje najplaćeniji sportaši, ne zaostaje ni Cibona

Dinamovci i dalje najplaćeniji sportaši, ne zaostaje ni Cibona

DINAMOVI nogometaši, unatoč kresanju ugovora, ostat će najbolje plaćeni sportaši u Hrvatskoj. Dok njih nekolicina ima ugovore u vrijednosti preko 200.000 eura (Kranjčar, Ljubojević, Pranjić) većina Dinamovaca zarađuje od 50 do 100.000 eura.

Godišnje još mogu zaraditi oko 30-ak tisuća eura, ovisno o rezultatima.

"Naši igrači imaju i fiksne plaće, otprilike 1000 eura mjesečno. Honoriraju im se pobjede, na domaćem terenu 500 eura, u gostima 20 ili 30 posto više. Na kraju, posebnim premijama se nagrađuju trofeji i plasmani u Ligu prvaka, odnosno Ligu UEFA-e. Za osvojeni naslov prvaka nagrada iznosi 10.000 eura po igraču, Kup dvotruke manje.“ – komentirao je za Jutarnji list Damir Vrbanović, Dinamov direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vrbanović je dodao kako će i ubuduće igrači zarađivati skoro isto, unatoč revidiranju ugovora, no razlika će biti u tome što će fiksni dio biti puno manji, a stimulativni će činiti većinu.

Hajdukovi nogometaši nisu toliko dobro plaćeni kao Plavi, debitanti zarađuju oko 1000 eura mjesečno, a Blatnjak i Vejić maksimalno 100.000 eura godišnje.

U ostalim sportovima po visini ugovora prednjače košarkaši. Tako neki Cibonini igrači godišnje ubiru oko 150.000 eura, Žižić i Popović.

I vaterpolisti mogu dobro zaraditi. Prema Jutarnjem listu neki vaterpolisti Mladosti i Juga godišnje zarađuju oko 100.000 eura.

U rukometu je situacija bitno drugačija. Rijetko koji rukometaš može pohvaliti se ugovorom u vrijednosti od 50.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara