Dionice i bivši igrači: Asanović, Štimac i Bilić u sukobu interesa

Dionice i bivši igrači: Asanović, Štimac i Bilić u sukobu interesa

TROJAC Asanović-Štimac-Bilić koji je dugovanje Hajduka namjeravao namiriti dionicama kluba, morat će ih ili prodati, pokloniti, ili ukoliko želi s njima "raspolagati" prenijeti na neki odvjetnički ured, jer bi u slučaju zadržavanja dionica ušli u vode sukoba interesa.

Rizik od sukoba interesa postoji sve do konačne potvrde i procjene u Središnjoj depozitarnoj agenciji čija je uplata punovažna, piše Slobodna Dalmacija. Ukoliko se netko nađe u sukobu interesa, novac će mu biti vraćen. Takav je generalni princip.

Četvrti krug kupovine dionica NK Hajduka produljen je do 14. listopada, a čini se da se radi o velikom interesu ulagača, koji su protekla tri kruga, spavali. Naime, prema informacijama, u četvrtom je krugu do sada upisano dionica koliko je ukupno upisano u prva tri kruga.

Osim što su neki poduzetnici najavili da namjeravaju investirati poveću svotu novca u  kupovinu dionica, otvara se problem dionica koje bi trebalo imati četvortka Asanović-Štimac-Bilić-Bokšić. Naime, oni će svoja potraživanja (gotovo 11 milijuna kuna) naplatiti upravo upisivanjem dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Alena Bokšića tiče, njegova je situacija čista..

Grad Split će nakon što završi cjelokupna križaljka oko prodaje dionica imati sigurno većinu te će Gradsko vijeće odlučivati o daljnjoj sudbini. Split može prodati i sve dionice, a i ne mora. Na burzu bi splitski klub mogao doći u siječnju

U listopadu i studenom trajat će peti krug u kojem će se obavljati dokapitalizacija kluba, te će se tada ustrojiti Hajduk kao športsko-dioničko društvo.

M.Š.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara