Diouf kažnjen zbog pljuvanja navijača

NAPADAČ Liverpoola El Hadji Diouf kažnjen je od kluba oduzimanjem dvotjedne plaće zbog pljuvanja navijača na sinoćnjem okršaju UEFA Kupa u Glasgowu.

"Dioufa smo kaznili najvećom mogućom kaznom, a sa Celticom ćemo se dogovoriti kamo će taj novac ići. Naš klub i Celtic godinama održavaju najbolje moguće odnose i bilo bi šteta da ovaj incident to pokvari", kazao je jedan od Liverpoolovih direktora Rick Parry.

Senegalčev nesportski potez koji se dogosio potkraj susreta, kada je Diouf izgubio ravnotežu i pao na ogradu sa navijačima, istražit će i UEFA, pa je moguća još jedna kazna.

Pet minuta prije kraja utakmice Diouf se našao u kutu igrališta nadohvat navijača Celtica. U tom trenutku jedan od gledatelja ga je dotaknuo po glavi, što se činilo bezazlenim, ali Senegalac je reagirao pljuvanjem prema publici.

To je izazvalo reakciju gledatelja koji su svaki naredni Dioufov potez popratili zvižducima, pa ga je manager Liverpoola Gerard Houllier povukao iz igre.

"Diouf se ispričao zbog svoje reakcije shvativši da je ona bila potpuno neprimjerena. Bez obzira na provokacije, nije smio reagirati na takav način. Nogometni klub Liverpool ne opravdava njegovo ponašanje. No, mlad je i naučit će da se tako ne smije ponašati", kazao je Houllier.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara