Divac: I da je Dražen živ, ne bismo bili prijatelji kao prije rata

Foto: NBA.com

BEOGRADSKA pretpremijera filma "Jednom braća" u kojemu se opisuje odnos Dražena Petrovića i Vlade Divca održana je sinoć u kinu Kolosej. Uzbudljiva 90-minutna priča TV kuće ESPN izazvala je veliki interes u Americi, a sad će krenuti prikazivanje u srpskim kinima. Na premijeri je bio Vlade Divac.

"I da je moj prijatelj sada živ, siguran sam da nikada ne bismo bili prijatelji kao prije jer neke stvari se mogu oprostiti, ali ne i zaboraviti, ali njega ću se uvijek sjećati. Drago mi je da je nastao jedan ovakav film, prije svega zato što je potpuno realan. Po toj tankoj niti ljudi koji su pravili ovaj projekt uspjeli su ne skliznuti ni na jednu stranu ", prenosi Blic izjavu Divca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što se tiče odnosa s Rađom, Kukočem i ostalima, sada je sve u redu. Dok sam igrao u Panathinaikosu sa Stojkom Vrankovićem, jednom prilikom je krenuo s pričom o ratu. Odmah sam mu rekao da prestane ili da krenemo u drugom pravcu. Nikada više nemile scene nismo spomenuli", priča Divac.

Divac je prokomentirao i događaje na EP-u u Ateni '95. nakon Draženove smrti kad je brončana hrvatska reprezentacija napustila podij za dodjelu medalja. Taj događaj je također prikazan u filmu.

"Ne znam tko je od hrvatskih reprezentativaca odlučio napustiti postolje na EP u Ateni kad je trebala svirati naša himna. To nije ni važno, samo znam da mi nikad ne bismo tako postupili. Zadržali bismo duh fair-playa i otpratili ceremoniju do kraja da su oni bili pobjednici", rekao je Divac.

Pogledajte film:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara