Do grla zadužena Zvezda založila klupski grb za 300 tisuća eura!

Do grla zadužena Zvezda založila klupski grb za 300 tisuća eura!

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

FINANCIJSKA kriza Crvene zvezde dosegla je vrhunac - beogradski košarkaški klub, koji već duguje više od 12 milijuna eura, bio je primoran za 300 tisuća eura založiti klupski grb.

"Situacija jest kritična i zabrinjavajuća, ali ne sumnjam da ćemo se izvući. Neki od vjerovnika su nam već oprostili svoja potraživanja, a osim toga, postoji jako velik broj ljudi koji se javljaju i nude pomoć, kako iz Srbije, tako i iz inozemstva", rekao je na press konferenciji predsjednik Vladislav Lučić, naglasivši kako su "klub u ovako katastrofalnu situaciju doveli pojedinci koju su u vrijeme dok su rukovodili klubom gledali osobne interese, a ne boljitak Crvene zvezde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve ovo je rezultat netransparentnog poslovanja i sklapanja štetnih ugovora za klub, ali nova Uprava Zvezde učinit će sve da se izbjegne stečaj koji prijeti, s obzirom na to da je klupski račun blokiran od 2004. godine", piše Politika dodajući kako su "na Malom Kalemegdanu založeni namještaj, koševi, ali i originalni grb za koji je klub inkasirao 300 tisuća eura".

"Samo dug raznim menadžerima iznosi 600 tisuća eura. Igračima dvije godine nisu plaćene stanarine, a računi za mobitele iznosili su i do 16 tisuća eura! Iz svega navedenog jasno je da su naši prethodnici radili s mnogo želje i mnogo zaduživanja, ali rezultata nije bilo nigdje", kazao je Lučić na čije se riječi nadovezao i predsjednik financijske komisije Predrag Nikolić:

"Zvezda neće biti likvidirana, ali lebdi iznad kluba opasnost od stečaja. Ipak, mi nismo iznimke, 60 tisuća poduzeća u Srbiji je u sličnoj situaciji, ali ukoliko i dođe do stečaja, znat ćemo kako reorganizirati klub", zaključio je Nikolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara