Dobar je taj Pandev...

U SALZBURGU ga je ispratio snijeg, a u Čatežu dočekala kiša. No, ništa ga nije uspjelo oneraspoložiti.
"Samo da nas na treningu ne dočeka blato. Valjda teren neće biti pretežak.." -  nada se  Niko Kovač. 

No, obzirom da izbornik neće mijenjati trenažni proces od prošlog okupljanja, barem sa sigurnošću zna da ga čeka pet dana slovenskog pakla. A to još ne znaju rookiji Ante Rukavina i Marijo Mandžukić. No, saznat će već danas u 16 sati, kada ih čeka prvi reprezentativni trening.

"Dečki su malo stidljivi, sinoć su nas došli pozdraviti. Ali s nama nema problema, tko god dođe dobro je došao. I nema se čega bojati. Smatram da u sportu to upoznavanje brže ide, sa sportašima je sve lako." - priča kapetan.

Makedoniju poznaje, ali to je bitno drugačija momčad od kad je pod čvrstom rukom Srećka Kataneca. Zbog toga se Niko uzda u dosad nepogriješivu moć zapažanja Slavena Bilića: "Izbornik će nam nakon svoje predane analize uručiti još neko posebno upozorenje. Ali u globalu, naš pristup ne bi se trebao bitnije mijenjati. Makedonci su tehnički potkovani, momčad koja obiluje znalcima. No, naravno da se uvijek pokušavaš prilagoditi protivniku. Nećemo nabijati, to nam neće donijeti korist. Oni su u obrani čvrsti, pitanje je hoćemo li odostraga dobit koji duel u skoku. Moramo se potruditi da zabijemo u prvih 15-20 minuta." - podvukao je.

"Ali daleko od toga da nisam uvjeren u našu pobjedu. Iako i Makedonci razmišljaju na takav način."

Rame uz rame, sjedio je s Joeyem Šimunićem. Pravi čovjek za razgovor o makedonskim napadačima. Ili samo o jednom, koji propisno trese mreže Serie A. I najviše brine našeg stopera.

"Pandev je zbilja dobar. Posebna pozornost bit će usmjerena na slobodne udarce, moramo biti jako oprezni. Pogledao sam jučer cijelu utakmicu Makedonaca na Old Traffordu. Dobri su u igri bez lopte, teško im je zabit pogodak, ali sve to smo znali i prije." - kratak je i zamišljen Herthin defanzivac.

Sudit će nam Austrijanac Konrad, a Niku iskustva uče da ne bi trebalo biti problema.

"Kvalitetan sudac, nema što. Sudio je Milan - Celtic nedavno, a priča se da bi mogao dobiti i finale Lige prvaka. Austrijski su suci inače odlični, a Konrad dopušta igru. S jedne strane moramo uzeti u obzir da nas zbog toga Makedonci neće štedjeti. To je ujedno i njihov stil, takve su konstitucije i mentaliteta."

D.R.
Foto. M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara