Dok je huligana u ložama, huligani s tribina će zasipati teren bakljama

Dok je huligana u ložama, huligani s tribina će zasipati teren bakljama

Foto: Snimio čitatelj

HULIGANIZAM i divljaštvo nemaju opravdanja, kako onih golih do pasa, tako i onih u skupim odijelima.

Posebno kada se s tribina na vatrogasce koji s terena kupe baklje, baci topovski udar. To je čisti pokušaj sakaćenja, pa i ubojstva, odvratno iživljavanje i zato ne samo da nema opravdanja, nego ni dostojne kazne. 
 
I dok se u osudama huligana s tribina i golih do pasa ujedine svi, bez obzira na stalež, problem u Hrvatskoj je što smo na huligane iz loža, u finim društvima i skupim odijelima, oguglali do te mjere da ih se smatra uglednim građanima koji se diče time da su najveći pojedinačni donatori pobjedničke stranke, sa čijim predsjednikom se nalaze kada se nađu u škripcu optužnica kojima ih se tereti da su voljeni klub i još voljeniju domovinu oštetili za stotine milijuna. 
 
Toliko su ugledni da predsjednici države organiziraju rođendane, intimno se s njom druže, a na njenoj inauguraciji, kao i na izbornoj noći, VIP su gosti stranke koja ju je nominirala.
 
Hrvatski nogometni uglednici i njihove jednako ugledne marionete i operativci, koji se zajedno s njima pokazuju po ložama nakon što nacereni poruče kako im ne pada na pamet provoditi hrvatske zakone koji se na njih odnose, dok su s najmoćnijim sutkinjama i sucima u zemlji nerazdvojni i neraskidivo povezani, pa ih se na sudovima sukladno tome i "kažnjava", uvijek jedva čekaju velika natjecanja, jer tada u drugi plan padaju njihove zakulisne, ali i otvorene igre, kao i notorna činjenica da su i huliganskim metodama uzurpirali hrvatski nogomet i učinili ga feudom njihove i još par vazalskih obitelji.
 
Jer svaka dva ljeta slijedi kolektivna amnezija od svega nabrojanog i općepoznatog, te masovna hipnoza, blaziranje i anesteziranje naroda šupljim domoljubnim pričama spomenutih uglednika iz loža, kojima stupidnim reklamama i idiotskim songovima sekundiraju dileri "navijačke" bižuterije te pjevački najamnici bana feudalne maloprodajne Hrvatske.
 
Narod ili kako mu konstruktivni novinari tepaju, nogometni puk, toliko se zaglupi tim ispiranjem mozga, da u navijačkom zanosu, te u čast i slavu Hrvatske, umjesto budnica i davorija pjeva prigodno sklepane pjesmuljke najvećeg trgovačkog lanca, pa kako onda ne bi na ta magična dva ili tri tjedna zaboravio tko su huligani iz lože i što su svih ovih godina uradili, rade i radit će hrvatskom nogometu, ali i društvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Hrvati su ostalih 49 tjedana više ili manje (ne)normalni, ali u ova spomenuta tri, kada im retrovizore krase kockasti nakurnjaci, a karoserije zastavice, oni potpuno polude te ne žele čuti i vidjeti istinu; da nam se upravo u ovo vrijeme, država čija znamenja ponosno zatiču na automobile, a njenu internacionalnu oznaku manijakalno lupaju po društvenim mrežama kako bi ispunili svetu domovinsku dužnost - da Eiffelov toranj svijetli u kockicama, a francuski telekom zaradi još koju milijardu, doista raspada.
 
Bili navijači eskapisti ili jednostavno nevelikih kognitivnih sposobnosti, koji će u ova tri tjedna oprostiti, prešutjeti i ne vidjeti bilo što, samo zato što je Hrvatska na Euru, reakcije javnosti na ispad hrvatskih huligana s tribina, pokazuje da nemaju pojma o tome što rade hrvatski huligani iz loža.
 
Ili još gore, da znaju, ali to "nije bitno" dok "igra Hrvatska", a ovi s bakljama "nas sramote pred svijetom". Sve ovo su gluposti, jedna veća od druge, ali ipak manje od one koju je plasirala domaćica gorespomenutih rođendana, da su huligani s tribina "orjunaši". 
 
I ona, kao i ogromna većina Hrvata, nogomet gleda i prati samo kada su EP i SP, pa se blaženo nesvjesni ili svjesno zatupljeni sada svi čudom čude otkud ovo. Slijepi na sve ostale anomalije u našem nogometu, progledaju samo na tih par utakmica svake dvije godine i onda se ljute što im krasni dekor, štimung, savršenu televizijsku sliku i imitaciju kockastog života, kvare oni koji pokažu naše prljavo rublje i kako stvari doista stoje. I to "pred svijetom".
 
Da svi ti navijači na određeno vrijeme doista prate hrvatski nogomet, odnosno kriminalnu i krimogenu situaciju u njemu, znali bi da je ono što su napravili huligani s tribina, reakcija na ono što mu rade huligani iz loža.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara