Dok Marković zbraja 10 milijuna eura štete, Englezi prodaju SP aranžmane za 20 tisuća kuna

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

POBJEDOM protiv naše reprezentacije Engleska je izabrana vrsta izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, a fanovi Gordog Albiona već nakon posljednjeg zvižduka španjolskog suca Undiana počeli su s pripremama za odlazak u Južnoafričku Republiku.

Engleski navijači dan poslije pohitali su rezervirati svoje mjesto u avionima koji će letjeti na jug Afrike, ali su odmah upozoreni na opasnosti od krivotvorenih ulaznica i velike stope kriminala u državi domaćinu SP-a.

Cijena odlaska - prava sitnica: 2500 funti

U britanskim agencijama cijene aranžmana variraju, ali se prosjek uglavnom kreće oko 2500 funti (u protuvrijednosti 20 tisuća kuna) što s obzirom na euforiju koja je zavladala oko Capellovih izabranika nije cifra koja bi Engleze trebala odbiti od odlaska na SP.

Direktori agencija trljaju ruke svjesni zarade koja ih očekuje: "Englezi će sigurno u Južnoafričku Republiku pohitati u velikom broju. To je jedno od rijetkih mjesta gdje je funta ojačala u odnosu na domaću valutu, hrana je dobra i cijene su za engleske pojmove niske. Osim toga, ima jako puno ljudi koji će putovati samo da bi osjetili atmosferu pa ih savjetujemo da što prije osiguraju svoje mjesto."

Engleze ni visoka stopa kriminala neće zaustaviti u hodočašću ka rtu Dobre nade

Ipak, navijači s Otoka su upozoreni i na loše stvari u Južnoafričkoj Republici: "Vrlo visoka stopa kriminala svakako je znak za uzbunu iako će lokalne vlasti učiniti sve kako bi zaštitile turiste. U posljednje dvije godine bilo je mnoštvo slučajeva kada su turisti pod prijetnjom puškom opljačkani od strane domaćih kriminalaca."

Engleska reprezentacija još uvijek ne zna svoje suparnike, ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva je 4. prosinca, ali izvršni direktor tvrtke Thomas Cook Sport koja nudi paket odlaska po cijeni od 2500 funti kaže: "Fantastično je da se Engleska plasirala, čestitamo Capellu, igračima i svim navijačima koji su pomogli u ostvarenju tog cilja."

Plasman Engleske na Svjetsko prvenstvo bio je očekivan nakon dolaska Fabija Capella na mjesto izbornika i talijanski je stručnjak napravio ono što se od njega očekivalo. S druge strane silan je bio gubitak nakon poraza od naše reprezentacije prije dvije godine. Englezi su Euro u Austriji i Švicarskoj promatrali na malim ekranima, a njihov je savez zabilježio fijasko na ekonomskom polju.

Marković u strahu da ne presuši izvor gotovo svih financija HNS-a

Osim engleskog nogometnog saveza, tugovali su zbog ostanka Engleza na Otoku i Austrijanci i Švicarci budući da su izgubili preko 100 tisuća vjernih potrošača na barem desetak dana koliko je trajalo natjecanje po skupinama.

Jasne su stoga opaske predsjednika našeg nogometnog saveza Vlatka Markovića o tome što očekuje našu krovnu nogometnu organizaciju: "U slučaju neodlaska u Južnu Afriku izgubili bismo barem deset milijuna eura s koliko Fifa nagrađuje svakog sudionika SP-a, a o TV pravima i sponzorima neću ni govoriti", zabrinuto je još nedavno grmio Marković, a ako je suditi prema najavama Capella o postavljanju druge momčadi u Ukrajini, njegova je bojazan sada još i veća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara