Dolazak Kompanyja u City oslobodio put Ćorluki u Tottenham?

Dolazak Kompanyja u City oslobodio put Ćorluki u Tottenham?

HOĆE li na koncu Vedran Ćorluka karijeru nastaviti zajedno sa svojim velikim prijateljem Lukom Modrićem? Prema nekim engleskim medijima to je gotova stvar. Daily Mail u današnjem je broju objavio da je Manchester City finiširao kupovinu HSV-ovog belgijskog braniča Vincenta Kompanyja i time zapravo oslobodio prolaz Ćorlukinovom transferu u Tottenham.

Dvadesetdvogodišnji Kompany je iznenada odlučio promijeniti klub nakon sukoba s čelnicima kluba iz Hamburga koji nisu bili presretni njegovim sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Pekingu. Unatoč poznatim financijskim problemima City je uspio skupiti novac za Belgijca, a HSV-ov predsjednik Berng Hoffman potvrdio je da će Kompany ostati u Manchesteru ukoliko prođe liječnički pregled.

"Dobili smo upit iz Manchestera u kojem nas pitaju bi li Vincent pristao odmah potpisati potpiše za City, naravno ovisno o rezultatima liječničkog pregleda. Vrlo smo se brzo dogovorili", izjavio je Hoffman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da trener Mark Huges nije htio pustiti Ćorluku dok ne nađe adekvatnu zamjenu, pa se čini da je Kompany doveden upravo u tu svrhu. Iskusni Huges zna da u svojoj momčadi ne smije imati nezadovoljnog igrača, a da je Ćorluka nezadovoljan jer se već nije pridružio Modriću jasno otkrivaju njegove izjave nakon prijateljske provjere protiv Slovenaca.

 "Dosad nisam želio o tome razgovarati, mislim da su razlozi sasvim jasni. Jedino što mogu reći jest da je sve ono što se pisalo istina. Bio sam na pregledu, dogovorio sam transfer, ali sve ostalo što se događalo nije bilo u mojoj moći. Nisam ja odlučivao", rekao je Ćorluka.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara