Domenech u reprezentaciju vraća veterana Makelelea

FRANCUSKI nogometni izbornik Raymond Domenech izjavio je da računa na 35-godišnjeg veznjaka Claudea Makelelea u predstojećem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Makelele je najavio povlačenje iz reprezentacije nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, kao i Lillian Thuram. Drugi je to put da se Makelele odlučio pozdraviti s “tricolorima”. Prvi je put otišao 2004. godine, ali se ipak vratio u reprezentaciju dvije godine poslije.

"Rekao sam Makeleleu da računam na njega. Ako je dobar nema razloga da ne igra. Nije on taj koji donosi odluke. Možda se zbog godina misli da on nije najbolje riješenje za budućnost, ali trebam iskusnog čovjeka u vezi i ja sam taj koji donosi odluke", izjavio je Domenech.

"Posljednje četiri godine konstantno sam vodio razgovore s “Kekeom”. Svaki mjesec mi je rekao: “Treneru želim prestati. U ovim godinama više ne mogu igrati”. Rekao bih mu da dođe drugi tjedan pa da ćemo onda razgovarati. Ali uvijek kada je dobio poziv bio je sretan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan igrač na kojeg Domenech računa na SP-u 2010. godine je kapetan Patrick Vieira, koji je zbog ozljede propustio Euro u Austriji i Švicarskoj.

"Vieira želi ići u Južnu Afriku. I ja želim da bude tamo, ali pravi Vieira, a ne ozlijeđeni", završio je Domenech, čiji izabranici u rujnu igraju kvalifikacijske utakmice za SP protiv Austrije i Srbije.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara