Donadoni: Sudac je opet bio smiješan

TALIJANSKI izbornik Roberto Donadoni pleše po samom rubu na ovom Europskom prvenstvu, a nakon drugog kola njegov i spasitelj Italije je Gianluigi Buffon.

"Ovo je definitivno sretna utakmica za nas. Sretna jer nas je spasio Buffon, makar smo prije toga igrali žestoko, uporno radili, stvarali prilike i na kraju smo skoro bili kažnjeni", rekao je Donadoni i okrenuo se sucu utakmice.

"Ne volim to komentirati, ali... Sudac je opet bio smiješan i stvarno mi je čudno kako jedan ne vidi da Panucci leži izvan travnjaka ozlijeđen, a drugi ne vidi da se Tonija konstantno ruši u šesnaestercu", rekao je Donadoni.

Pritom Donadoni nije komentirao najdvojbeniju situaciju - regularan pogodak Tonija u 45. minuti.

"Pokazali smo ono što sam želio. Pokazali smo se kao momčad i nikoga ne možemo okriviti nakon ovih 1:1. Protiv Nizozemske ništa nije štimalo, danas je bilo bolje i nastavljamo vjerovati da možemo", rekao je Donadoni, te na kraju obranio Zambrottu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve stvari se događaju, ali je predivno bilo vidjeti kako Panucci nakon svog gola juri prema njemu i hrabri ga. To je znak da smo momčad". 

Gigi Riva: Tko ne bi bio ljut nakon ovakvog suđenja?!
  
Gigi Riva, legendarni talijanski nogometaš, a sada sportski direktor talijanske reprezentacije, grmio je u mikrofone nakon utakmice Italije i Rumunjske (1:1) na Euru.

"Kažete da su igrači ljuti. Tko ne bi bio nakon ovakvog suđenja?! Ne želim niti pomišljati kako suci na ovom prvenstvu imaju simpatične i nesimpatične momčadi, te da se tako okreću dok rade svoj posao. Nadam se, stvarno se nadam kako je profesionalnost u njima, makar počinjem sve više sumnjati", rekao je Riva i nastavio:

"Tonijev pogodak u 45. minuti je bio regularan. Dakle, nama ukradu pogodak koji bi okrenuo utakmicu, a protiv Nizozemske se prizna nepostojeći koji također okrene utakmicu. I oba puta na našu štetu. Jednom je slučajno, drugi put..." - kaže Riva i zaključuje: "Ali, nema alibija. Neka nam ovo bude motivacija. Možemo dalje i idemo pobijediti Francuze".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara