Dopingirani Agassi pod paljbom bivših kolega: Razočarani smo, ovo su stvarno ružna saznanja

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NASTAVLJAJU se komentari u svijetu tenisa, nakon što je bivši američki tenisač Andre Agassi priznao, u autobiografiji, da je tijekom karijere koristio doping.

Većina njih uglavnom osuđuje Agassija, makar postoje neki koji veličaju njegovu spremnost da se suoči s brutalnom istinom.

Darren Cahill (posljednji Agassijev trener):

"Andre je jako ponosan na svoju knjigu, a ja sam jako ponosan na njega. Razlog? Jer je bio potpuno iskren prema sebi i svima drugima."

Boris Becker (bivši njemački tenisač):

"Čujte, nije niti meni bilo lako u mnogo dijelova karijere, kao i svakom čovjeku na svijetu, ali to nije bio razlog da se prelaze određene granice. Ovo su neke nove činjenice koje bacaju novo svjetlo na Andrea. To svjetlo je isključivo crno i tamno. Ovo su stvarno ružna saznanja o njemu. Ne znam zašto je to čovjek napravio i napisao. Jasno je, knjiga će se sada ekstremno dobro prodavati. No, njemu ne treba novac, bogat je čovjek." 

Martina Navratilova (nekada proslavljena tenisačica):

"Razočarana sam u svakom pogledu. Žao mi je svih nas tenisača koji smo pošteno osvajali turnire, pobjeđivali se i borili. Žao mi je ljudi protiv kojih je Agassi došao do važnih trofeja, a kada je trebao biti suspendiran. Tko će im vratiti te pobjede?"

Venus Williams (trenutačno sedma igračica na WTA ljestvici):

"Knjiga će se ludo prodavati. O Agassijevom privatnom životu ne želim pričati." 

Nick Bollettieri (nekadašnji Agassijev trener):

"Svatko od nas ima dobrih i loših strana. Žao mi je jer će se sada zaboraviti koliko je Agassi napravio pozitivnih stvari, posebno svojim humanitarnim radom."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara