Dorfmeister kleknula pred Janicom u ciljnoj areni

Dorfmeister kleknula pred Janicom u ciljnoj areni

NOVINSKE agencije posvetile su veliku pažnju današnjem trijumfu Janice Kostelić u superveleslalomu, čime se ona uvrstila u uski krug najboljih skijašica u povijesti koje su uspjele pobjeđivati u svih pet disciplina. Jedine koje su to uspjele, uz Janicu Kostelić, su Šveđanka Pernilla Wiberg i Austrijanka Petra Kronberger.

Najveća svjetska novinska agencija Reuters, pod naslovom "Uloga života", napominje kako je Janica ušla u izabrano društvo najsvestranijih skijašica u povijesti.

Reuters izdvaja gestu Austrijanke Michaele Dorfmeister, koja je danas podijelila drugo mjesto sa svojom sunarodnjakinjom Alexandrom Meissnitzer. Dorfmeister se u ciljnoj areni poklonila najboljoj hrvatskoj sportašici svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ono što Janica postiže to je doista zadivljujuće. Htjela sam joj to i pokazati i zato sam kleknula pred njom", kazala je Dorfmeister.

Puna hvale za Janicu bila je i Alexandra Meissnitzer. "Kako da budem nesretna što sam druga, iza Janice Kostelić. Ona je definitivno najveća sportska priča ovog tjedna", rekla je Meissnitzer.

Slovenska novinska agencija STA u naslovu ističe kako je Janica Kostelić današnjom pobjedom ušla u povijest. "Hrvatica je u 24 sata trijumfirala u spustu i super-G, disciplinama u kojima dosad nikad nije pobjeđivala u Svjetskom kupu", navodi STA.

Njemačka novinska agencija DPA također navodi kako je Janica Kostelić ušla u izabrano društvo, a isto ponavlja i austrijska APA. Janičin trijumf slavi i francuska agencija AFP.

Janica će na Olimpijskim igrama odnijeti ponovo tri zlatne medalje, ako ostane u sadašnjoj formi, piše AP.

Europort javlja o Janičinom plesu sreće u članku pod naslovom "Janica u životnoj formi"

"Moja forma je odlična i samo moram nastaviti trenirati kako bi je održala." - prenosi izjavu vodeće svjetske skijašice Eurosport.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara