Draganja još ne smije otkriti promjenu u svome imenu

PROSLAVLJENI plivač, bivši hrvatski reprezentativac i odnedavno član katarske plivačke reprezentacije, Duje Draganja doputovao je danas u Split gdje će se pripremati za predstojeće plivačko prvenstvo Hrvatske koje će se održavati u Šibeniku.

Draganja je na splitski aerodrom sletio nešto poslije 14 sati, ali nije želio davati nikakve izjave  nego je najavio obraćanje predstavnicima sedme sile u 16.30 sati.

Kako je i obećao, Duje se novinarima kratko obratio pred ulazom u bazen na Poljudu te je u desetak minuta "pressice s nogu" rekao kako je priča s Katarom krenula još prije zadnjeg Svjetskog prvenstva, doznaje Index zahvaljujući ljubaznosti kolega s Radio Dalmacije.

Draganja je otkrio i da je nakon ponude otišao do predstavnika Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) koji su ga saslušali i nakon nekog vremena razmatranja mu ponudili javnosti već poznate uvjete.

"Kada sam dobio ponudu od Katara prvo sam razgovarao s Tomislavom Karlom i rekao mu kako stvari stoje i da jednostavno nisam zadovoljan time kako se neke stvari ovdje odvijaju", rekao je Draganja. Karlo mu je, prema njegovim riječima, odgovorio kako će oni (Savez) nešto naći. "Našli su to što jesu i moja je zadnja odluka bila da odem u Katar".

"Mislim da je ovo bila dobra prilika i ja sam je ugrabio, a je li ona ispravna ili nije sada se ne zna. Ja se i dan danas lomim, a da sam ostao u Hrvatskoj sigurno bih se lomio zašto nisam prihvatio ponudu Katara. Prema tome uvijek će u meni postojati zrno sumnje i uvijek će mi biti teško, sada je odluka takva i ja se moram s tim nositi" - konstatirao je Draganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Draganja rekao novac mu nije bio naročito presudan za prihvaćanje katarske ponude, već se radilo o drugim uvjetima, u prvom redu sportskim, koje je Katar ponudio.

Draganja je na upit je li mu žao što u Hrvatskoj nije imao bolji tretman odgovorio kako mu je žao već pet godina, a ne samo sada.

"Ja sam od 17-te godine među 20 prvih na svijetu, ali što je tu je, ja nikome ništa ne zamjeram. Više puta sam rekao da, ako neću dobiti pomoć tu, da ću se sam snaći" - rekao je Draganja, dodajući kako Hrvatskoj nije postavljao nikakve uvjete.

"Lomio sam se tri-četiri mjeseca, ali nisam pronašao bolje rješenje" - rekao je Draganja te je otkrio da će njegovo ime u Kataru dobiti određeni dodatak koji nije vezan uz religiju, ali detaljnije nije smio ništa reći.

Na kraju je konstatirao kako se u Splitu dobro osjeća rekavši da je to njegov grad i da je uvijek željan vidjeti se sa svojim prijateljima, nakon čega je otišao na trening.

Improviziranu konferenciju Duje je zaključio riječima: "Ajde ljudi nemojte me zezat, sva pitanja oko Katara, pa kakvi ste to vi novinari? Pa stvarno ste me razočarali, senzacionalizam čisti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara