Dražen Anzulović službeno novi trener Cibone VIP

Dražen Anzulović službeno novi trener Cibone VIP
DRAŽEN ANZULOVIĆ od ponedjeljka je i službeno novi trener košarkaša Cibone VIP. Dosadašnji trener Zagreba s Cibonom je potpisao trogodišnji ugovor.

"S obzirom da nam je zajamčen nastup u Euroligi još barem tri godine, s Anzulovićem smo potpisali ugovor na isto toliko vremensko razdoblje", rekao je na predstavljanju novoga trenera direktor Cibone VIP Božo Miličević, te nastavio:

"Anzulović je bio jedini kandidat i samo smo s njim i pregovarali oko preuzimanja momčadi. Također, naglasio bih da je njegov izbor donesen jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora".

Na opasku kako je Anzulović možda preneiskusan trener za klupu Cibone, Miličević je rekao:

"Dražen prilikom svog dolaska ima veći trenerski rejting od onoga kojega su imali njegovi prethodnici koji su u ovom klubu stvorili ime. Petroviću je posao u Ciboni bio prvi u karijeri, a i Repeša i Spahija su prije dolaska u Cibonu bili samo pomoćni treneri".

Novi trener je na svom predstavljanju rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Znam gdje dolazim, nisam novi u Ciboni. Jasni su mi ciljevi i ambicije kluba, a to znači biti na vrhu ili pri vrhu u svakom natjecanju. Želja mi je vratiti publiku u dvoranu, odnosno da kada Cibona igra u Zagrebu da ova dvorana bude prva stanica u gradu, a za to ćemo se morati potruditi i ja i igrači".

Anzulović će, barem prema riječima Miličevića, imati potpunu slobodu u izboru igrača za sljedeću sezonu.

"Od ovog trenutka trener slaže momčad, a jedino mu je zadano da u sastav prve momčadi ubaci 2-3 juniora", kazao je Miličević.

Od igrača koji su prošle sezone igrali u Ciboni, ugovor je istekao Rimcu, Prkačinu i Kruniću, dok sudbina Krasića, Kusa i Mancea ovisi o Anzulovićevoj odluci.

Dražen Anzulović rođen je 1967. godine u Zagrebu. Košarku je počeo igrati 1985. u Ciboni, gdje je ostao do 1990. Nakon toga je do 1996. igrao u Zagrebu, pa jednu sezonu u Osijeku. 1998. godine nakon ozljede zbog koje više nije mogao nastaviti igrati počeo se baviti trenerskim poslom.

Prvi "učenici" su mu bili omladinci Cibone. 2000. godine prvi je put vodio jednu seniorsku momčad, bio je to KK Trnsko.

Iste godine došao je u KK Zagreb, koji je pod njegovim vodstvom igrao dobro. No, mladost i neiskustvo i igrača i trenera utjecali su na krajnji rezultat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara