Dror Kashtan: Zašto bi mi razmišljali o Englezima?

IZRAELSKI izbornik Dror Kashtan uoči večerašnje utakmice protiv Rusije odlučio je napokon istupiti u javnost kako bi porekao sve insinuacije kako će Izraelci Rusima prepustiti pobjedu ne bi li tako sabotirali Engleze.

Glasine o rusko-izraelskoj zavjeri na krilima engleskih medija već duže vrijeme kruže Europe, a dodatan uzlet dobile su nakon što je trener vratara izraelske reprezentacije, Židov rođen u Rusiji, Aleksandar Ubarov izjavio kako bi više volio da se kvalificira Rusija nego Engleska. Ulje na vatru dodala je i tv postaja Sky tvrdnjama kako Yossi Benayoun nije doista ozlijeđen, već je to samo izgovor kako najbolji igrač Izraelaca ne bi nastupio i tako olakšao posao gostima.

"Svi koji sugeriraju kako imamo neku vrstu poticaja da večeras izgubimo morali bi znati da su naše vrijednosti mnogo jače od bilo kojeg poticaja", rekao je Kashtan i dodao kako će Izraelci tražiti pobjedu proti Hiddinkove momčadi iako im večerašnja utakmica ništa ne znači.

"Najviše mi je žao što Yossi nije s nama večeras. Bio bi od velike pomoći, ali ovoga puta morat ćemo se snaći i bez njega", kazao je Kashtan te zatim iskoristio priliku da malo bocne Engleze, čije je teorije zavjere očito već predugo slušao.

"Zašto bi mi razmišljali o Englezima? Kakvi oni imaju veze s ovom utakmicom? Engleska je dovoljno jaka reprezentacija da se kvalificira na Euro. Sami su odlučivali o svojoj sudbini i podbacili. Mi samo želimo sportski odigrati ovu utakmicu i pokupiti što više bodova. Ništa nas drugo ne zanima", kazao je Kashtan.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara