Drpiću izmjeren najjači šut u Dinamu, Vuk još uvijek najbolji u HNL

AKCIJA mjerenja najjačeg udarca Prve HNL već je prešla više od pola klubova lige, a danas su na redu bili igrači Dinama.

Poslije redovnog treninga, svaki je od igrača imao pravo tri puta šutirati s 11 metara, a radar je bilježio brzinu udarca. Najbrži udarac u redovima "Modrih" izmjeren je Dini Drpiću, 137 km/h.

Drpić je najjači šut postigao u drugom pokušaju, a u ostala dva zabilježio je također odličnih 132, odnosno 135 km/h. Drugi najjači šut imao je Vranjić (133), a Vukojević i Lončarić šutirali su 130 km/h.

Inače, najbrži do sad izmjereni udarac Prve HNL izmjeren je Varteksovom igraču Gordanu Vuku. Varaždinac je šutirao brzinom od 140 km/h, ali su igrači Varteksa prilikom mjerenja brzine koristili drugačije lopte nego Dinamovci.

"Kako sam čuo, te lopte idu 4-5 km/h brže od ovih kojima smo mi šutirali", rekao je Drpić, a s tom se tvrdnjom složio i trener Branko Ivanković, objasnivši to činjenicom da su lopte koje su koristili Varaždinci nešto tvrđe.

"Zadovoljan sam postignutom brzinom, iako sam očekivao da će Vukojević biti brži od mene.", prokomentirao je ostvareni rezultat Dino Drpić.

Najslabije je šutirao mladi Dinamov Brazilac Sammir, tek 104 km/h. Njegovom se šutu opasno približio jedini od okupljenih novinara koji se usudio izmjeriti snagu šuta. Bez zagrijavanja, prethodne pripreme i odgovarajuće opreme, isprve je "opalio" respektabilnih 93 km/h.

Dinamov trener Branko Ivanković bio je zadovoljan viđenim: "Normalno je da vratari imaju snažan šut, a Drpić i Vukojević također su bili vrlo dobri. Njihovi su rezultati dobri, ne samo za HNL, već i na međunarodnom nivou".

Zbog ozljeda su s treninga, pa tako i s mjerenja brzine udarca, izostali Ćorluka, Vugrinec, Eduardo, Tomić i Modrić, dok je Pandev izostao zbog obaveza prema makedonskoj reprezentaciji.

Fotografije s mjerenja brzine udarca Dinamovim igračima možete pogledati u galeriji desno.

Tekst i foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara