DRŽAVNO PRVENSTVO IPAK U INNERKREMSU

Hrvatsko državno prvenstvo u skijanju ipak će se održati u austrijskom Innerkremsu od 20. do 22. ožujka, doznaje se danas iz Hrvatskog skijaškog saveza. L

"Sve smo učinili kako bi se Prvenstvo održalo na zagrebačkom Sljemenu, no situacija je takva da bi se u tom slučaju mogao voziti samo slalom. Što zbog objektivnih razloga, a što zbog vremenske situacije održavanje veleslaloma je pod velikim upitnikom, a super-G uopće nije moguće održati na Sljemenu", kazao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller. Hrvatski skijaški savez, kao i svi drugi nacionalni skijaški savezi, želi na državnom prvenstvu okupiti što jaču međunarodnu konkurenciju, i to prvenstveno zbog toga kako bi naši mladi skijaši skupili što više FIS točaka.

Uzimajući u obzir da mnoge zemlje neposredno nakon završnice Svjetskog kupa održavaju nacionalna prvenstva, te činjenicu da bi se na Sljemenu vozio samo slalom, za pretpostaviti je kako bi odaziv skijaša iz drugih država bio vrlo slab.

"Nadamo se da će sljedeće godine državno prvenstvo ipak biti na Sljemenu. No, treba ostvariti uvjete za barem dvije discipline, slalom i veleslalom, dok bi se super-G mogao održati u Innerkremsu. Mi ćemo dati sve od sebe da se to dogodi", napomenuo je glasnogovornik Skijaškog saveza.

U Innerkremsu sljedećeg tjedna, kao što je i najavljeno, neće biti dvostruke svjetske prvakinje i pobjednice Svjetskog kupa Janice Kostelić, koja mora obaviti artroskopski zahvat na desnom koljenu. No, svi ostali hrvatski skijaši i skijašice bit će tamo, predvođeni svjetskim prvakom u slalomu Ivicom Kostelićem, Nikom Fleiss i Anom Jelušić.

Prvog dana, 20. ožujka, vozit će se super-G, zatim veleslalom i posljednjeg dana slalom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara