Duje Draganja odlučio za Katar

NAJBOLJI hrvatski plivač više neće nastupati pod zastavom Hrvatske, nego Katara. Duje je odluku o prihvaćanju katarske ponude donio u srijedu navečer, a priopćio ju je medijima e-mailom.

Podsjetimo, u javnosti je izbila prava bura nakon što je objavljeno da hrvatski olimpijac Duje Draganja ozbiljno razmišlja o ponudi Katara "teškoj" milijun dolara, prema kojoj bi Duje u budućnosti plivao pod zastavom te zaljevske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko hrvatskih tvrtki bilo je u pregovorima o sponzoriranju Dujinog ostanka, ali sve je zapelo kad je Croatia osiguranje odbilo zahtjev Hrvatskog plivačkog saveza, koji je za Draganju tražio 800,000 dolara za period od četiri godine. No, potom se ispostavilo da je tražena cifra bila četverostruko manja, pregovori su navodno nastavljeni, ali cijela afera sigurno je samo ubrzala Dujinu odluku.

"Svjestan sam da je ono što mi se nudi za hrvatske prilike odlična ponuda. No, u svemu tome previše je nesigurnosti. Katar mi je s druge strane ponudio odlične uvjete o kojima jedan plivač može samo sanjati." - poručio je Duje u priopćenju, zahvalivši se pritom svima onima koji su radili na tome da i dalje pliva za Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara