Duje Draganja zauvijek napušta plivanje?

AKO STE pomislili da je odlazak naše plivačke zvijezde u bogati Katar veliki gubitak za hrvatski sport, nismo sigurni kako ćete primiti sljedeću vijest. Naime, Duje Draganja zbog skandala koji proteklih dana potresa hrvatsku javnost, najozbiljnije razmišlja o odlasku iz plivanja.

Čini se kako naš plivač nije uspio podnijeti pritisak kojem je izložen, kao i da mu je strašno teško prevagnuti između voljene zemlje i basnoslovne ponude koja bi njemu i njegovoj obitelji osigurala egzistenciju do kraja života.

No, napusti li Duje plivanje, sasvim sigurno neće ostati u Hrvatskoj. Planira završiti fakultet i zaposliti se u jednoj američkoj firmi. Tu informaciju potvrdio je i glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.

"Uz odlazak u Katar, za Duju postoji još jedna opcija. On je na posljednjoj godini faksa, a u Americi je normalno da na fakultete tada dolaze brojne firme i nude studentima posao. Po svemu, svakog dana je sve bliže toj opciji. Znači prihvatiti posao i zaposliti se u jednoj firmi, nije htio reći u kojoj. Ostaviti se plivanja i raditi." - kazao je Karlo za Sportske novosti po dolasku na zagrebački aerodrom.

Karlo je stigao ravno s Berkeleya, gdje je neko vrijeme boravio s našim plivačem.

"Duje je prejak... toliko je prošao u životu da... Neću ništa reći, ali vidio sam po njemu da mu nije lako donijeti odluku koja će utjecati ne samo na njega, već na sve njegove bližnje, na sve ljude oko njega. On zna što je na vagi." - dodao je Karlo.

Duje bi odluku svog života trebao donijeti kroz deset dana, a Karlo se nada kako ona neće biti štetna za Hrvatsku. Kako se navodi u Sportskim novostima, Karlo nakon vremena provedenog s našim plivačem nije uspio odgonetnuti kakav će zaista biti Dujin odgovor HPS-u.

"Mislim da se on jako lomi, ali odluku će donijeti sam." - zaključio je Karlo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara