Dumitru Mitu uskoro u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji?

DINAMOV igrač Dumitru Mitu uskoro će dobiti hrvatsko državljanstvo, pa očekuje poziv Otta Barića da zaigra za hrvatsku reprezentaciju.

Naime, Otto Barić je prije kvalifikacijisih susreta izjavio kako je Mitu izrazito zanimljiv igrač, pa postoji mogućnost da u narednim akcijama hrvatske nogometne reprezentacije vidimo i ovog Rumunja.

Rumunjsku je Mitu napustio s 21 godinom, prije 7 godina. Najveći dio karijere proveo je u Osijeku, da bi se prošlo ljeto preselio u Zagreb.

Prije nego što je došao u Hrvatsku igrao je za FAUR iz Bukurešta, Steauau i UTA Arad, a bio je i u mladoj rumunjskoj reprezentacji.

U intervjuju Sportskim novostima Mitu je izjavio kako za seniorsku reprezentaciju Rumunjske nije  igrao zato što u Rumunjskoj ima puno korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mnogo puta se znalo dogoditi da u reprezentaicji igraju pričuvni igrači iz nekih klubova, a i svaki manager gura svog igrača.

Mitu nije imao nikoga tko bi mu pomogao da zaigra za reprezentaciju, što je i dobro, jer sada neće imati problema oko igranja za reprezentaciju Hrvatske ako do toga dođe.

Uvjeti za dobivanje hrvatskog državljanstva jesu najmanje 5 godina neprekidno provedenih na tlu Hrvatske.

Bitna je i prosudba može li stranac na neki način pomoći Hrvatskoj. Mitu je dobio preporuke Ministarstva prosvjete i športa, što znači da su oni ozbiljno shvatili Barićevu izjavu. 

                                        Izvor fotografije: www.nk-dinamo.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara