Ecclestone: Ne treba nam utrka u Velikoj Britaniji

Ecclestone: Ne treba nam utrka u Velikoj Britaniji

Totalsport
Foto: AFP

SLJEDEĆA sezona Svjetskog prvenstva Formule 1 po svemu će sudeći proći bez Velike nagrade Velike Britanije.

Iako je prema privremenom kalendaru koji je izdala Međunarodna federacija autosportova (FIA), Velika nagrada Velike Britanije predviđena za 11. srpnja, dogovor oko domaćina utrke još uvijek nije postignut.

A nakon riječi šefa natjecanja Formule 1 Berniea Ecclestonea sve je vjerojatnije da neće ni biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba li nam Velika nagrada Velike Britanije? Ne! Naravno da želim utrku u Velikoj Britaniji, ali nećemo davati nikakve posebne ustupke", izjavio je Ecclestone za Daily Express.

Utrka se dogodine trebala održati u Donington Parku, ali organizatori nisu uspjeli osigurati 135 milijuna funti za nužnu obnovu staze. Tako je ponovno u prvi plan iskočio legendarni Silverstone čiji šefovi staze odugovlače s prihvaćanjem Ecclestoneove ponude koja je navodno slična onoj koju su odbili prije 18 mjeseci.

"Silverstone ima ugovor pred sobom, ali dogovora oko Velike nagrade Velike Britanije još uvijek nema. Zato ispred nje u kalendaru za 2010. još uvijek stoji zvjezdica. Ako ne žele prihvatiti ponudu, ne moraju. A ako se to dogodi, neće biti utrke u Velikoj Britaniji. Stvar je vrlo jednostavna", objasnio je Ecclestone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara