Ecclestone: VN Bahreina neće biti u kolovozu, prevruće je

Foto: AFP

PRVI čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone odbacio je nagađanja kako bi se utrka za Veliku nagradu Bahreina ove godine mogla održati u kolovozu. "Zaboravite tu opciju. Prevruće je tada. Pogotovo za gledatelje koji bi se "kuhali" na 40 Celzijevih stupnjeva", objasnio je Britanac. Podsjećamo, VN Bahreina predviđena za 13. ožujka trebala je biti otvarajuća utrka nove F1 sezone, ali je otkazana zbog nesigurnosti koja vlada u zemlji. Stoga će sezona startati Velikom nagradom Australije 27. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ecclestone ipak navija za održavanje Velika nagrade Bahreina ove godine. Kaže da je najizgledniji termin pri kraju godine. "Moramo vidjeti što možemo učiniti, kako možemo malo "promiješati" kalendar. Možda bi mogli zamijeniti Bahrein s Brazilom, ili tako nešto. Utrka u Brazilu je na rasporedu kao 19. i posljednja ove sezone, 27. studenog. Ecclestone se nada da bi odluka o održavanju utrke u Bahreinu mogla biti donijeta sljedećeg tjedna, prije sastanka Vijeća Međunarodne federacije autosportova.

"Ljudi u Bahreinu su veliki poklonici Formule 1, s vremenom su postajali sve veći i veći. Dobili smo u Bahreinu puno podrške, puno više nego kada smo tamo kretali s utrkom. Ukoliko oni toliko silno žele utrku, onda je naša dužnost da im je nastojimo isporučiti. Ukoliko bude mirno u Bahreinu. Eto i nas tamo", zaključio je Ecclestone. Nevezano uz tu temu, rekao je još nešto."Formula 1 bila bi bolja s 10 momčadi, 12 je puno. Mislim da bi 10 bilo dovoljno"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara