Eduardo gledao komisiju u oči: Nisam lažljivac i prevarant

Tekst: M.M.
Foto: AFP

UEFINA komisija za žalbe prihvatila je Arsenalovu žalbu na odluku kojom je hrvatski napadač kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog navodnog simuliranja prekršaja za jedanaesterac na utakmici Arsenala i Celtica.

"Najprije sam im rekao da nisam prevarant i da još jednom pomno pregledaju snimku i vide da je kontakta ipak bilo. A u onoj brzini, čak i najmanji je dodir dostatan da čovjek izgubi ravnotežu. Na kraju sam im rekao kako bi me bilo stid doći pred Uefinu Komisiju za žalbe da sam simulirao, jer nisam lažljivac ni prevarant! No, nisam se pomirio s kaznom, jer sam znao da sam u pravu i došao sam pred te ljude, gledao ih u oči i rekao im istinu", rekao je Eduardo za VL.

"Oko pola sata čekao sam odluku. Sretan sam što su odlučili da nisam kriv pa su mi ukinuli kaznu. Sad mi je lakše, opterećivalo me to, jer sam prošao dosta loših stvari, a sad mi se dogodilo ono za što sam mislio da mi se nikad neće dogoditi. Znate, prijatelji mi često govore da sam previše dobar, pošten, možda i naivan, pa se gdjekad razočaram ljudima. I sad mi se dogodi takvo što, optuže me za prevaru! I zato mi je laknulo, ostao sam čist..."

Eduardo se na koncu osvrnuo i na teški poraz na Wembleyju...

"Iskreno, još me peče. Nikad nisam tako gadno izgubio i još dugo neću zaboraviti taj poraz. Vrijeme polako liječi rane, znam da se u nogometu i životu isprepleće lijepo i ružno, ali na Wembleyju je bilo posebno bolno. Znam da su i navijači očekivali više", istaknuo je Eduardo.

"Ali ne treba sad paničariti, tražiti i prozivati krivce, ne treba nam ozračje linča. Imamo realne šanse za plasman na SP, bit ćemo drugi. Pobijedit ćemo u Kazahstanu i to je to. Iako inizistirate, mislim da je prerano govoriti o dodatnim kvalifikacijama. No, ne bih želio da budemo favoriti! Radije bih da igramo protiv Francuske ili Portugala, zvučnih momčadi koje ne briljiraju, nego protiv neke 'slabije' selekcije. Danas nema slabih, ne igrate li kako treba, uvijek bude nevolja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara