Eduardo: Zbog mene Brazilci dolaze u Istočnu Europu

Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva dao je intervju za Zootoday, a u njemu je pričao o dolasku u Hrvatsku, preseljenju na Otok, stečenom iskustvu.

Jedno od pitanja upućenih Eduardu bilo je kolikim se Hrvatom osjeća budući da je rođeni Brazilac.

"U Hrvatsku sam došao igrati nogomet kada mi je bilo 16 godina. Uvijek ću biti Brazilac, ali moje srce je s Hrvatskom, gdje sam postao muškarcem. Mnogo sam ondje naučio, primjerice kako izgleda snijeg."

Mnogo Brazilaca dolazi u istočnu Europu. Jeste li vi pokrenuli taj trend?

"Moglo bi se tako reći. Mnogo ih je više u tamošnjim ligama nego prije. Nakon što sam se izborio za dres reprezentacije, primijetili su da mi ide dobro i počeli te zemlje shvaćati kao priliku gdje bi mogli igrati svoj nogomet."

Od Rio de Janeira do Zagreba, klimatska promjena mogla je biti i lakša.

"Pogrešno! Vrijeme u Hrvatskoj mnogo je ugodnije od engleskoga i premda je zimi uistinu hladno, ljetne su vrućine velike. U Engleskoj je cijelo vrijeme hladno i kišovito."

Jeste li se aklimatizirali na Englesku?

"Da, a lako mi je bilo priviknuti se na London budući da mi je ovdje obitelj i nekolicina hrvatskih prijatelja poput Nike Kranjčara, Luke Modrića i Vedrana Ćorluke. Sada su s nama i Nikola Kalinić i Ivan Klasnić. Nalazimo se i zajedno odlazimo na večere", zaključio je Eduardo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara