Eduardov skrbnik podignuo tužbu protiv Da Silve, traži devet milijuna kuna plus kamate

MILJENKO RADIVOJEVIĆ je na Općinskom građanskom sudu podignuo tužbu protiv Eduarda Da Silve u kojoj traži 8 760 000 kuna s kamatama na temelju "Sporazuma o poslovnoj suradnji" koju je potpisao s igračem Arsenala, donosi Večernji list.

Radivojević kaže da je od listopada 2003. ima s Eduardom potpisan navedeni ugovor koji je na snazi do 15. listopada 2010. godine i prema kojem mu pripada deset posto provizije od transfera u Arsenal koji je iznosio 12 milijuna eura.

Radivojević tvrdi da su ga njegovi odvjetnici Mladen Dragičević i Nikša Valjalo više puta pozivali Eduarda da ispuni svoje obveze koji to nije učinio pa su podigli tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi se pozivaju na članak pet "Sporazuma o poslovnoj suradnji" u kojem među ostalim stoji: "Eduardo Alves Da Silva obvezuje se Miljenku Radivojeviću isplaćivati proviziju koja je dogovorno utvrđena, a iznosi 10 posto svakog iznosa koji će biti isplaćen u ime ili na ime Da Silve bez obzira je li Radivojević sudjelovao u sklapanju tog ugovora jer ga nagrađuje kao svog osobnog savjetnika. Ova provizija se ne isplaćuje dok je Da Silva u Dinamu."

Osim toga, od prvog srpnja prošle godine, nakon Eduardovog prelaska u Arsenal, teku parnički troškovi i kamate koje se zaračunavaju na navedeni iznos.  Tako bi Eduardo morao platiti i jako visoke troškove jer je samo podnošenje tužbe bilo 80 tisuća kuna.

Potpisani ugovor ovlašćuje Radivojevića kao Eduardovog osobnog savjetnika, a koji bi igraču u slučaju prekida karijere osigurao mjesečna primanja u visini jedne prosječne hrvatske obitelji do kraja života.

M.Pa.
Foto:AFP, nacional.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara