Eduardu i Klasniću dobre ocjene u britanskim medijima

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

Engleski tiražni dnevnik The Times ocijenio je nastup Eduarda da Silve sa sedmicom u pobjedi Arsenala protiv Wigana 4-0 u 6. kolu Premiershipa.

Naime, Eduardo je prvo udarcem iz voleja lijevom nogom uzdrmao vratnicu, no lopta mu se ponovno odbila. Ovoga puta je uputio udarac desnom nogom, a lopta je na putu ka golu dodirnula Eboueovu desnu nogu s unutarnje strane i malo promijenila smjer. Ipak, većina medija taj pogodak pripisuje Eduardu, kao i sam menadžer ''topnika'' Arsene Wenger, koji je rekao kako ''osjeća da je to bio Eduardov pogodak''.

U svakom slučaju, Eduardo je u The Sunu zaradio dobru sedmicu, a belgijski branič Thomas Vermaelen, strijelac prvih dvaju pogodaka za Arsenal, od kojih je posebno lijep i atraktivan bio onaj drugi lijevom nogom, zaradio je devetku.

Sky Sports je također Eduarda ocijenio sedmicom, a Vermaelena devetkom.

Ivan Klasnić odigrao je za svoj novi klub Bolton drugo poluvrijeme u domaćem srazu sa Stokeom. Utakmica je završila rezultatom 1-1, a Klasnić je u The Timesu dobio solidnu šesticu. Sky Sports je Ivanovu igru ocijenio s još boljom sedmicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara