EKVADOR: SUDAC MORENO ZAVRŠIO KARIJERU

Ekvadorac Byron Moreno, jedan od najkontrovernijih nogometnih sudaca koji je "slavu" stekao pogreškama na Svjetskom prvenstvu, obznanio je da prekida karijeru. Razlog je svakako njegovo loše suđenje na SP 2002 i medijska hajka, poglavito iz Italije, ali i dvije suspenzije koje je zaradio u domaćem, ekvadorskom prvenstvu. L

"Odlazim razočaran i povrijeđen jer nisam zaslužio ono što mi se događalo u zadnjih godinu dana. Bolje da sam otišao sam, moja borba za čast je bila uzaludna", kazao je Moreno, koji je najavio da će ipak zadržati veze sa nogometom. Naime, Ekvadorac je najavio osnivanje svoje savjetničke agencije "koja će pomagati sucima".

Ta Morenova namjera zvuči sablažnjivo s obzirom na njegova nedavna "iskustva" - ona sa SP-a kada je Talijanima protiv domaćina Južne Koreje poništio zgoiditak i neopravdano isključio Francesca Tottia. Zbog toga ga FIFA nije suspendirala, ali zato jest Ekvadorski savez, budući da je iz samo njemu znanih razloga za čak 12 minuta produžio susret ekvadorske lige između Liga de Quita i Barcelone Guayaquil prošlog rujna.

Liga de Quito je u 90. minuti gubila sa 3:2, ali su sa dva pogotka u 99. i 101. pobijedili 4:3. Moreno je dobio kaznu od 20 utakmica nakon što se saznalo da se u to doba natjecao za gradsko vijeće Quita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara