Elvis Scoria: Možemo biti ispred Hajduka jer nas se Splićani plaše

IAKO je Hajduk pobjegao na plus tri, trener Rijeke Elvis Scoria i dalje je uvjeren da će njegov klub biti prvak. Sve je u glavi kaže, a svojim najvećim uspjehom smatra činjenicu da je svoje igrače uspio uvjeriti u to da mogu ravnopravno igrati protiv svakog i na taj način promijenio ono što je gotovo nepromjenjivo, mentalitet cijelog kluba.

Iako ga mnogi uspoređuju s Mourinhom i iako se brzo dokazao kao stručnjak, ugovor koji ima je u rangu prosječnih. "Potpisao sam modificirani ugovor da dam mirnoću klubu i igračima, da se zna kako ostajem i iduću sezonu. Iskreno, mislim da vrijedim više od ovoga što dobivam." – rekao je za Večernji list dodavši kako on neće tražiti bolje uvjete, ali se nada da će klub prepoznati trenutak za to. 

Pričama o tome da će otići u Maksimir ili na Poljud, kaže, samo se pokušava dovesti do destabilizacije u klubu. Ali je dobro znati da ih se drugi boje. On bi, neovisno o visini ponude, uvijek izabrao Rijeku. Smatra da bi drugima bilo bolje da se bave svojim stvarima. Rezultati, kao i činjenica da je Rijeka napravila puno sa daleko manjim budžetom govore sve.

Iako ga Armada voli, na optužbe o tome da im podilazi, odgovara kako to nije njegov stil. To što je dva puta otišao nakon utakmice pozdraviti Armadu objašnjava time što je bio svjestan koliko navijačima znače pozitivni rezultati .

Posljednjih dana puno se priča o suđenju, a Scoria kaže kako je sigurno bilo odluka koje su išle na štetu Hajduku, ali ne u mjeri u kojoj oni to ističu. "Problem je u nečem drugom. Hajduku i Dinamu očigledno nedostaje ono na što su godinama naučeni: stalna nadmoć. I kad nemaju to, kad su ostali ravnopravni, onda po njihovu mišljenju ništa ne valja." – dodao je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeđa ga činjenica da se neizvjesnost prvenstva ne tumači činjenicom da su drugi klubovi kvalitetni, nego tim da su Dinamo i Hajduk nekvalitetni. Smatra kako bi se Dinamo i Hajduk trebali okrenuti sebi i pronaći uzroke svojih problema, a ne konstantno se baviti drugima.

Što se tiče subote, kaže kako je svaki kiks neugodan, ali Rijeka ne smije gubiti vjeru. On je, kaže, i dalje uvjeren da će biti prvaci. Smatra kako je realno očekivati da će međusobni susret Rijeke i Hajduka na Kantridi odlučivati o prvaku.

"Ništa nije izgubljeno. Prvenstvo tek počinje, bit će veselo, a rasplet će biti dramatičan. Borit ćemo se za prvaka do posljednjeg kola, ako su druge ekipe sposobne svladati našeg prvog konkurenta Hajduka. Utopija je da možemo pobijediti u svim utakmicama. Taj teret ne mogu staviti na leđa mojim igračima.“ – rekao je za Jutarnji list.

(Foto: www.sportskitjednik.hr)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara