Engleski navijač dobio srčani udar u neredima, bori se za život u bolnici!

Engleski navijač dobio srčani udar u neredima, bori se za život u bolnici!

Foto: Hina

Deset je ljudi ozlijeđeno, dvadesetak uhićeno, dok je jedan engleski navijač u bolnici bori za život nakon što je doživio srčani udar - rezime je novih navijačkih sukoba uoči utakmice EURA Engleska - Rusija u Marseilleu.

Nakon dva dana neprestanih sukoba, u kojima su, osim engleskih i ruskih, sudjelovali i domaći huligani, izgredi su eskalirali u staroj marseillskoj luci gdje se sukobio veliki broj navijača. Prema izviješćima, ruski i francuski huligani su udružili snage protiv Engleza, kojih je u Marseille stiglo više od 60 tisuća. U sukobima u luci Marseilea korišteni su boce i stolice, a policija je upotrijebila suzavac i vodene topove.

Šef lokalne policije Laurent Nunez je kazao kako probleme izaziva oko 300 Engleza i 150 Rusa, koji su na EURO došli isključivo radi izazivanja nereda, dok su se u nerede uključili i navijači domaćeg Olympiqea. Policija zasad ne namjerava zatvoriti fan-zonu u samoj luci, ali će to najvjerojatnije morati učiniti jer stižu podaci da će za vrijeme utakmice skoro 90 tisuća engleskih i ruskih navijača biti u gradu, fan-zoni i stadionu. Fan zona je već podijeljena na dva dijela, s po 40 tisuća mjesta za Engleze i one koji ne navijaju za njih.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara