Englezi Meieru prijete smrću

Englezi Meieru prijete smrću
ŠVICARSKI nogometni sudac Urs Meier izjavio je za švicarski dnevnik Blick kako je nakon četvrtfinalnog dvoboja na EURU između Portugala i Engleske, kojega su Portugalci dobili boljim izvođenjem 11-eraca, dobio nekoliko prijetnji smrću iz Engleske zbog toga što je poništio pogodak Sola Campbella u 90. minuti.

Meier je izjavio kako je prijetnje smrću dobio putem telefona i telefaksa, te da je njegova trgovina u švicarskom mjestu Wuerenlosu pod zaštitom. Također, policija mu je savjetovala da se neko vrijeme kloni javnih mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski tabloid The Sun Meiera je proglasio "državnim neprijaeljem broj 1", nakon čega je primio čak 16.000 e-mailova gnjevnih engleskih navijača.

Ovo nije prvi put da je Meier primio prijetnje smrću od ljutitih navijača. Isto mu se dogodilo i nakon posljednje utakmice kvalifikacija za EURO 2004 između Danske i Rumunjske kada su mu smrću prijetili navijači Rumunjske. Utakmica u Danskoj završila je rezultatom 2-2, a Danska je izjednačila u petoj minuti sudačke nadoknade, te tako onemogućila Rumunjsku da nastupi na EURU. Rumunji su smatrali da je pet minuta nadoknade bilo previše.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara