Englezi traže savjete Platinija i Beckenbauera

ČUVENI Franz Beckenbauer i predsjednik Uefe Michel Platini samo su neki od brojnih velikana nogometa koje će Engleski nogometni savez konzultirati u potrazi za nasljednikom Stevea McClarena.

Izvršni direktor FA-a Brian Barwick u mukotrpnoj je potrazi za izbornikom, a nedavno je izjavio kako će prekopati cijeli svijet u potrazi za pravim čovjekom. Ovog puta Englezi ne smiju pogriješiti, napominje Barwick, a u odabir dolaze samo treneri svjetske klase.

Nakon konzultacija s Platinijem i Beckenbauerom, slijede one s trenerom Arsenala Arsenom Wengerom, zatim sir Alexom Fergusonom, Bobbyjem Charltonom, Bobbyjem Robsonom, Glennom Hoddleom i Grahamom Taylorom.

Nakon razgovora sa spomenutim trenerima, Barwick će se posavjetovati i s kapetanom engleske reprezentacija Stevenom Gerrardom.

Spomenimo i to, u nogometnim kuloarima za sada se kao glavni kandidati spominju trener Aston Ville Martin O`Neill i kontroverzni Portugalac Jose Mourinho, koji od FA-a traži čak 5,5 milijuna eura po sezoni.

Mourinho je, navodno, za sada u prednosti jer ima punu podršku brojnih "celebritya" na otoku, poput Svena Gorana Ericksona, Petera Croucha i Franka Lamparda.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara