EP FINN: KARLO KURET SEDMI, MARIN MIŠURA DEVETI

Hrvatski jedriličar Karlo Kuret trenutno zauzima sedmo mjesto nakon petog dana Europskog prvenstva klase finn u švedskom Marstrandu. LSplićanin je u šestom i sedmom plovu imao svoj dosad najbolji (sedmi) i najgori (42.) rezultat na EP-u, pa sa ukupno 67 negativnih bodova drži sedmu poziciju, sa samo bodom više od petoplasiranih Nijemca Fehlmanna i Damca Cristensena. Karlo Kuret brani brončanu medalju sa prošlog EP-a u turskom Cesmeu.

Vrlo dobro jedri i mladi Marin Mišura, koji je ukupno deveti sa 74 boda, ali je i nadalje prvi među juniorima, pa ima priliku svoju juniorsku broncu sa prošlog EP-a pretvoriti u zlato. Marin Mišura je u zadnja dva plova bio 16. i 11, a kako mu najbliži konkurent među juniorima Belgijanac Laer ima gotovo 150 bodova više Hrvatska će zasigurno imati novoga europskoga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naš treći jedriličar u ovoj klasi Nenad Vialli trenutno je 18. sa 106 negativnih bodova, a u zadnja dva plova bio je 22. i izvrstan sedmi.

U poretku vodi Britanac Ben Ainslie koji je sa samo 14 negativnih bodova gotovo osigurao zlato, kao i Poljak Mateusz Kusznierewicz srebro sa 27 negativnih bodova, dok se za broncu bore Poljak Waclaw Szukiel i Belgijanac Sebastien Godefroid sa po 49 bodova.

Prvenstvo završava u srijedu.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara