EP klasa 420: Zlato za Zadrane

HRVATSKI jedriličari Matija Longin i Pavle Kostov novi su europski prvaci u klasi 420, čiji je domaćin bio Zadar.

Posada zadarskog Uskoka stigla je do najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog jedrenja nakon napornih 17 plovova tijekom šest dana natjecanja u Zadarskome kanalu, a osamnaestogodišnji kormilar Longin i godinu dana mlađi flokist Kostov, zajedno sa trenerom Ivanom Bulajom, zaslužuju sve pohvale za izvanredan rezultat u konkurenciji 83 posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U jedanaest jedrenja u finalnoj skupini Longin i Kostov su jedrili najkonstatnije, dvaput su na cilj stizali prvi, a kao dva najlošija rezultata odbacili su 28. i 11. mjesto. Zadrani su nakraju skupili 46 negativnih bodova, 15 više imali su srebrni Talijani Pizzati i Pavoni, dok je bronca također otišla u Italiju - posadi Pressich-Bua koja je imala 77 negativnih bodova.

Kod žena je zlato pripalo britanskoj posadi Pippa Wilson-Henriette Trumble, srebrne su bile također Britanke Martin i Walsh, dok je bronca pripala talijanskoj posadi Turizio -Rendano.

Zlato su zaslužili i organizatori iz JK Uskok koji su nakon izvanrednog domaćinstva Svjetskog prvenstva u olimpijskoj klasi 470 u svibnju, odlično organizirali još jedno veliko natjecanje. Poslužili su ih i vremenski uvjeti, pa su održani svi predviđeni plovovi - 17 kod jedriličara i 12 kod jedriličarki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara