EP KROS: UKRAJINAC LEBID I SLOVENKA JAVORNIK PRVACI

Ukrajinac Sergij Lebid i Slovenka Helena Javornik pobjednici su devetog Europskog prvenstva u krosu koji je danas održan u medulinskom autokampu Kažela po hladnome vremenu i jakoj buri.

Ukrajincu Lebidu, koji je obranio naslov, trebalo je ukupno 28 minuta i 58 sekundi da prođe stazu dugu 9830 metara, odnosno osam krugova. Drugo mjesto pripalo Francuzu Mustaphi Essaidu koji je zaostao pet sekundi, koliko i trećeplasirani Španjolac Fabian Roncero.

Četvrti kroz cilj prošao je Portugalac Heneriques, peti je bio njegov sunarodnjak Ornelas, dok je šesto i sedmo mjesto pripalo Španjolcima De La Ossi i Molini.

Najbolje plasirani hrvatski atletičar bio je Slavko Petrović na 49. mjestu, Dalibor Balgač bio je 74., Robert Juričić 76. dok je Drago Paripović zauzeo 78. poziciju.

Najbolji u ekipnoj konkurenciji bili su Španjolci, drugo mjesto pripalo je Francuzima, a s trećim mjestom morali su se zadovoljiti Portugalci. Četvrti u ekipnoj konkurenciji bili su atletičari Velike Britanije, peti Ukrajinci, a šesti Irci, dok je hrvatska reprezentacija na kraju osvojila 12. mjesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji seniorki prvo mjesto pripalo je Slovenki Heleni Javornik, koja je stazu dugu 6170 metara (pet krugova) prešla za 20.16 minuta. Srebrno odličje osvojila je Ruskinja Bogomolova s vremenom 20.18, dok je treća bila Turkinja Elvan Abeylegesse, koja je za pobjednicom utrke zaostala tri sekunde. Od hrvatskih atletičarki Veronika Jurišić zauzela je 70. mjesto, Ivančica Cvitković 72., Lidija Rajičić 73. a Tina Gačina 74. mjesto.

U ekipnoj konkurenciji kod seniorki prvo mjesto pripalo je Rusiji, drugo Portugalu a treće Velikoj Britaniji.

Pobjednik juniorske utrke (6170 metara) bio je Jevgenij Ribakov iz Rusije, dok je najbolji hrvatski predstavnik bio Duje Periš na 78. mjestu.

Kod juniorki (3730 metara) najuspješnija je Carlotte Devil iz Velike Britanije, a najbolje plasirana hrvatska atletičarka bila je Tihana Ribić na 84. mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara