EP u plivanju: Četiri predstavnika u polufinalu, Imprić isplivao osobni rekord

U DANAŠNJIM kvalifikacijama na EP u 25-metarskim bazenima, koje se održava u Trstu, hrvatski plivači i plivačice nastupili su u četiri discipline.

Hrvatska rekorderka 19-godišnja Sanja Jovanović plasirala se u polufinale discipline 50m leđno. Ona je bila šesta u kvalifikacijama s rezultatom 28.12 sekundi, što je njeno najbolje ovogodišnje vrijeme.

Druga hrvatska predstavnica na 50m leđno 17-godšnja Iva Grivičić bila je 28. s vremenom 29.91, te je nećemo vidjeti u polufinalu, koje je na rasporedu danas poslijepodne.

U kvalifikacijama na 100m leđno imali smo četiri plivača, a u polufinale su ušli 30-godišnji Marko Strahija, te hrvatski rekorder 29-godišnji Gordan Kožulj. Strahija je u kvalifikacijama imao šesto vrijeme (53.21), što je slabije od njegova osobnog rekorda, ali je za skoro dvije sekunde bolje od njegovog najboljeg ovogodišnjeg rezultata. Hrvatski rekorder Gordan Kožulj bio je 11. u kvalifikacijama s vremenom 53.49, i time je svoj najbolji ovosezonski rezultat popravio za pola sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U polufinale, koje je danas poslijepodne, nisu uspjeli ući 19-godišnji Ante Cvitković i 26-godišnji Ante Mašković. Cvitković je bio 20. s vremenom 53.79, što je za samo četiri stotinke lošije od njegova osobnog rekorda. Mašković je svojim nastupom potvrdio da je izvan forme. Bio je tek 32. s vremenom 55.03, što je za skoro dvije sekunde lošije od njegovog najboljeg ovogodišnjeg rezultata.

Na 100m mješovito u polufinale je ušao 19-godišnji Saša Imprić, koji je u kvalifikacijama isplivao osobni rekord (55.51), te je zauzeo 13. mjesto. Bez polufinala u ovoj disciplini, koje je danas poslijepodne, ostao je 29-godišnji Krešimir Čač, koji je bio tek 26. s vremenom 57.57.

Hrvatska ženska štafeta na 4x50 mješovito, u sastavu Grivičić, Zoretić, Jovanović, Marinović, bila je pretposljednja, 13. u kvalifikacijama, i nećemo ih vidjeti u finalu.

(Hina) ximl yiml

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara