EP u plivanju: Smiljana Marinović u finalu na 200m prsno

HRVATSKA rekorderka Smiljana Marinović plasirala se u finale Europskog plivačkog prvenstva na 200m prsno, plivajući 2:26.27, što je bio peti rezultat kvalifikacija.

Ostvareno vrijeme samo je 11 stotinki slabije od hrvatskog rekorda. Priliku da popravi državni rekord, kojeg je ostvarila na nedavnom mitingu Mladosti u Zagrebu, Marinović će imati u popodnevnom finalu. Jučer je bila 13. na 50m prsno.

Za najbržom u kvalifikacijama Nijemicom Poleskom Marinović je zaostala za 2 sekunde i 20 stotinki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexei Puninski, koji je jučer bio deseti na 50m slobodno, danas je na duplo dužoj dionici ostvario sedmo vrijeme kvalifikacija (48.80), te se je plasirao u popodnevno polufinale. Najbolji u kvalifikacijama na 100m slobodno bio je Talijan Alessandro Calvi s vremenom 48.31 sekundi, što je za sekundu i 67 stotinki sporije od europskog rekorda kojeg drži Splićanin Duje Draganja.

Nakon što je u svojoj paradnoj disciplini na 200m leđno osvojio četvrto mjesto, Gordan Kožulj je u današnjim kvalifikacijama na 50m leđno bio tek 22. i nije ušao u polufinale. Plivao je 25.75 sekundi, što je za sekundu i 53 stotinke sporije od vremena koje je ostvario europski rekoder Nijemac Thomas Rupprath. Drugi hrvatski predstavnik na 50m leđno Ante Cvitković ostvario je 28. rezultat (26.04).

U kvalifikacijama na 50m leptir za žene nastupila je Petra Radović. Ništa više od "nastupila je" ne može se ni reći, budući da je bila pretposljednja od 43 plivačice. S vremenom 29.02 bila je za 2 sekunde i 51 stotinku sporija od Slovakinje Moravcove, koja je bila najbrža u kvalifikacijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara