Eurobasket: Slovenci se mučili protiv Britanaca

Totalsport
Foto:Cropix

SLOVENSKI košarkaši su po mnogima, unatoč ozljedi Bene Udriha i neigranju Saše Vujačiča, jedni od favorita za medalju na aktualnom Eurobasketu. No, premijera je Slovenija bila sve samo ne uvjerljiva. Pobijedili su u prvom ogledu skupine C Veliku Britaniju 72-59, ali su tek u posljednjoj četvrtini uspjeli slomiti jednog od autsajdera prvenstva.

Nakon odličnog početka i vodstva od desetak poena razlike, Slovenija je sve prosula u drugoj četvrtini, a neizvjesnost je trajala i tijekom treće dionice. U zadnjih deset minuta kvaliteta je ipak isplivala na površinu, te su Slovenci upisali startnu pobjedu.

Erazem Lorbek je sa 19 poena bio najbolji strijelac Slovenije, a Jaka Lakovič sa 11 poena, šest skokova i šest asistencija najbolji igrač. Kod Velike Britanije se istaknuo Mensah-Bonsu sa 18 poena i šest skokova.

Poljska je furiozno počela protiv Bugarske i lako dobila prvu utakmicu na prvenstvu sa 90-78. Samo šest poljskih igrača se upisalo u strijelce, najviše su ubacili Logan (23) i Ignereski (22). NBA centar iz Orlanda, Gortat, je utakmicu završio sa 16 poena i 10 skokova.

Eurobasket, rezultati, 1. kolo:

Skupina C

Slovenija - Velika Britanija 72-59

Španjolska - Srbija (kasnije)

Redoslijed: 1. Slovenija 1-0, 2. Španjolska 0-0, 3. Srbija 0-0, 4. Velika Britanija 0-1.

Skupina D:

Poljska - Bugarska 90-78

Litva - Turska (kasnije)

Redoslijed: 1. Poljska 1-0, 2. Litva 0-0, 3. Turska 0-0, 4. Bugarska 0-1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara