Evo u kojim sve sportovima Rusija smije nastupati na Igrama u Riju

Evo u kojim sve sportovima Rusija smije nastupati na Igrama u Riju

Foto: Guliver Images/Getty Images

RUSKIM reprezentativcima u odbojci, odbojci na pijesku, triatlonu, gimnastici i mačevanju dopušteno je sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru od 5. do 21. kolovoza, javlja u srijedu agencija R-Sport.

Međunarodne federacije tih sportova odobrile su nastup ruskim sportašima nakon izbijanja skandala sa sustavnim dopingom u Rusiji i izbacivanja određenih sportaša sa OI u Riju.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je prije tri dana priopćio da će odluke o suspenziji ruskih sportaša morati donositi sportski savezi i tako prebacio odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskim sportašima koji su prije imali problema s dopingom neće biti dopušten nastup na OI, a trenutačno je više od stotinu njih suspendirano, uključujući atletičare, plivače, kanuiste i veslače.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko je u srijedu primio odgovor Međunarodne atletske federacije  (IAAF) u kojem stoji da odluka o isključenju ruskih atletičara s OI u Riju ne može biti promijenjena.

"Primio sam odgovor Sebastiana Coea. Odluka koja je donesena neće biti mijenjana", kazao je Mutko koji je u ponedjeljak poslao pismo IAAF-u tražeći da se dopusti nastup ruskim atletičarima koji iza sebe nemaju skandala s dopingom.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara