EYOF: Kotur osvojio srebrnu medalju

HRVATSKI sportaši osvojili su i drugo odličje na 7. izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u Parizu.

Nakon Josipe Jeličić u bacanju diska, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Milan Kotur u utrci na 400 metara s preponama. Mladi atletičar JAK Jasenovca istrčao je rezultat 52.37, što je ujedno i novi hrvatski rekord za mlađe juniore. Kotur je u Pariz doputovao s rezultatom 54.18, no već u polufinalu je postavio novi rekord (53.03), a u finalu je išao još brže. Tako je u svega dva dana popravio hrvatski rekord za skoro dvije sekunde.

"Ovo je veliki uspjeh za mene, ali i za moj klub, posebice što u Jasenovcu treniramo bez atletske staze. Uoči starta bio sam nervozan, međutim kada je utrka startala zaboravio sam strah i nervozu," kazao je mladić rođen 1986. godine u Pakracu.

Kotur je juniorski prvak Hrvatske na 400 m prepone, te na 400 i 400 prepone u konkurenciji mlađih juniora. Dosadašnji rekord istrčao je na juniorskom prvenstvu u Čakovcu početkom srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kvalitetno i dobro smo radili. Znao sam da je vrlo brz, no nisam očekivao kako će popraviti svoj rekord za skoro dvije sekunde. Zaista je trčao sjajno," kazao je njegov trener Neven Šepović.

Prvo mjesto osvojio je Portugalac Milton Dias s novim rekordom Igara (51.85), dok je treći bio Nijemac Mark Wiebe (53.35).

(Hina) dl zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara