FA odbio Fifin zahtjev za produženje kazne Martinu Tayloru

ENGLESKI nogometni savez reagirao je na apel Fifinog predsjednika Seppa Blattera da produži suspenziju Martinu Tayloru za prekršaj kojim je Eduardu slomio nogu.

FIFA je od FA-a zatražila da se Taylorova suspenzija od tri utakmice produži, ali engleski je Savez odlučio pokazati zube i suprotstaviti se željama krovne organizacije svjetskog nogometa. FA je odlučan u namjeri da ne mijenja disciplinske propise i procedure usred sezone.

Šef Fifine disciplinske komisije Marcel Mathier, nakon što je proučio prekršaj na Eduardu, savjetovao je Englezima da razmotre svoju odluku, što je FA odbio, ali i usprkos tome morat će razmotriti problem opasnih startova i o njemu raspravljati s Fifinim čelnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FA najavio da će promjene razmatrati nakon završetka sezone

"Bilo bi nerazumno mijenjati disciplinske procedure u ovom stadiju sezone samo na osnovi jednog slučaja. Na taj način postavili bi vrlo opasan presedan. Opasna igra poput Taylorove podrazumijeva tri utakmice suspenzije, što varira samo u slučajevima kad je dokazana jasna namjera da se počini prekršaj. To ovdje nije slučaj. Na kraju sezone ćemo razmotriti svoje disciplinske procedure, a posebno ćemo se pozabaviti pogibeljnim startovima. Također, zatražit ćemo sastanak s Fifom i saslušati što imaju za reći", kazao je glasnogovornik FA-a engleskim novinarima.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara