Fak u svojoj najjačoj disciplini večeras traži novu medalju!

Fak u svojoj najjačoj disciplini večeras traži novu medalju!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

VEČERAS oko 22 sata na rasporedu je treća olimpijska utrka na kojoj ćemo gledati Jakova Faka. Naš brončani biatlonac svoju će drugu medalju u Vancouveru tražiti u disciplini 20 km pojedinačno, za koju se smatra da je njegova najjača.

Jakov je zadovoljan jer je između utrka imao dan odmora, što mu je omogućilo razmišljanje o pogreškama koje je napravio u dohvatnoj utrci koju je odvozio u srijedu. Za njega "samo" 25. mjesto rezultat je ponajviše lošeg pucanja pa će za uspjeh na 20 kilometara trebati više koncentracije. I on je toga svjestan i priželjkuje stabilno vrijeme koje je najavljeno, kao i tvrdu stazu koja mu odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi mi drago da nema novih padalina i da se ostvari vremenska prognoza koja je najavljena. Tada bi snijeg bio tvrđi, što mi paše, jer imamo skije upravo za takve uvjete. Nadam se da će staza biti tvrđa nego tijekom dohvatne utrke", izjavio je naš olimpijac i dodao nekoliko riječi o očekivanjima:

"Teško je reći što očekivati, no ovaj dan pauze mi je dao vremena za analizu pogrešaka koje sam napravio. Imao sam vremena za svaki detalj."

Olimpijsko zlato od prije četiri godine u rukama je njemačkog biatlonca Michaela Greisa, dok je srebro uzeo legendarni Ole Einar Bjorndalen, a broncu također Norvežanin Halvard Hanevold. Podsjećamo, naš je Fak upravo u ovoj disciplini prije godinu dana uzeo broncu na SP-u koja ga je proslavila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara