Fantela i Marenić brončani na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu

Foto: Boris Vukicevic/Cropix

ŠIME FANTELA i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu.

Znanje i vještinu odavno su dokazali, a nakon svih šokova prošlih dana s prosvjedima nije bilo nimalo jednostavno startati čiste glave. No, od samog starta Fantela i Marenić su jedrili taktički bez greške, nadmudrili Izraelce Kligera i Gala koji su imali samo tri boda zaostatka za našom posadom, cijeli plov za odličja su bili ispred Izraelaca i to je bilo jedino što je bilo važno. Šime i Igor su ušli osmi u cilj, a Izraelci deseti. Više nego dovoljno za broncu.

"Prezadovoljni smo, bilo je iznimno teško danas, protivnici su nam bili uoči plova za odličja za petama, tako da smo puno više pažnje posvetili njima nego samoj regati. Bili su jako teški uvjeti, ali pravi za plov za odličja, kidanje živaca, ali uspjeli smo", rekao je Marenić.

"Bila je zaista duga regata, imali smo prosvjede i riješavanja regata za zelenim stolom, međutim pokazali smo na moru zadnjih tjedan dana da smo na svjetskom vrhu. Ovo nam je već treća godina na postolju na svjetskim prvenstvima.

Ova je godina izvanredna, zlato na europskom i bronca na svjetskom. Htio bi se samo zahvaliti svima doma, podrška je ogromna, dobivamo poruke i mailove, hvala svima. Sretni smo, slavit ćemo večeras sa cijelom hrvatskom reprezentacijom, svi su tu, podrška je ogromna, odužit ćemo im se", bile su Fanteline riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je pripalo Australcima Belcheru i Pageu, a srebro Britancima Patienceu i Bithellu.

Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deseto mjesto u Finnu. U današnjem plovu za odličja bio je šesti. Zlato je uzeo Britanac Giles Scott.

"Jako sam zadovoljan. Deseto mjesto možda nije ono na što se od mene naviklo, međutim bez pretjeranog treninga i bez prevelikog podizanja forme ostvario sam cilj, a to je bilo ispunjenje olimpijske norme. Sad se mogu opustiti i koncentrirati samo na London dogodine i sve snage uputiti prema Londonu", rekao je Kljaković Gašpić.

Danas je natjecanje počelo za klasu Zvijezda. Od tri hrvatske posade najbolje su plasirani Mate Arapov i Ante Šitić na 26. mjestu, 28. su Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, dok su Dan Lovrović i Marin Lovrović st. 34. poveli su Britanci Percy i Simpson.

Sutra na regatno polje isplovljava prava hrvatska flota od čak 18 jedriličara. Počinje natjecanje za Laser, 49er, ženski 470 i muški RS:X.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara